Una campanya que alguns ajuntaments ja s’han aplicat, per tal d’exigir la sobirania fiscal. Al Baix Llobregat, Molins de Rei ha estat pioner en en pagar els tributs estatals a l’Agència Tributària de Catalunya (ATC). En la presentació d’ahir, en que va participar el baixllobregatí vicepresident de l’ANC, Jaume Marfany, es va llançar la campanya ‘Declara’t a Catalunya’, que el que busca és la complicitat de les persones a títol individual, de moment no per pagar els impostos a l’ATC sinó per facilitar-li les dades fiscals, de cara a la possible independència de Catalunya

L’ANC ha llançat la campanya ‘Declara’t a Catalunya’ amb 100.000 tríptics informatius perquè els catalans presentin voluntàriament les seves declaracions fiscals a l’Agència Tributària Catalana (ATC) perquè aquesta obtingui les dades necessàries per operar en el cas que Catalunya s’independitzi.

En roda de premsa aquest dimarts, el coordinador del projecte, Xavier Vidal, va remarcar que “l’objectiu és dotar l’ATC d’unes dades que no té perquè el Govern estatal no les hi vol donar”, i va aclarir que els impostos se seguiran pagant a l’Estat i que la campanya només pretén obtenir dades. Va explicar que el servei va dirigit tant a particulars com a empreses, i que han habilitat un sistema específic per a professionals –gestors i assessors– pel qual poden presentar declaracions de manera massiva, amb el permís dels seus clients.

Les persones usuàries, que podran accedir al servei fins al 31 de desembre, poden fer el tràmit de manera presencial i telemàtica, per al qual precisaran d’un certificat digital, un lector de DNI electrònic o un codi facilitat per una oficina de la Xarxa de Tributs.

El vicepresident de l’ANC, el veí d’Esplugues de Llobregat,Jaume Marfany, va destacar que es tracta d’una “eina senzilla i clara per col·laborar en la construcció” d’una eventual Catalunya independent.

El coordinador de la sectorial d’Economia de l’ANC, David Ros, ha confiat que la ciutadania participarà en la iniciativa i, després de la roda de premsa, ha presentat amb Marfany i Vidal les seves declaracions fiscals a l’oficina de Tributs de Catalunya del barri barceloní de les Corts.

Molins de Rei fa un mes que paga els impostos a l’Agència Tributària de Catalunya

L’Alcalde Joan Ramon Casals, va anunciar a finals d’abril que Molins de Rei és el primer municipi del Baix Llobregat en pagar els tributs estatals a l’Agència Tributària de Catalunya. Així, a l’abril ja es va fer el primer pagament dels impostos corresponents a l’IVA i l’IRPF.

Aquest fet converteix Molins de Rei en el primer municipi del Baix Llobregat que decideix prescindir de la hisenda espanyola a l’hora de liquidar les seves obligacions tributàries.

D’aquesta manera es dóna compliment a la moció aprovada pel ple municipal ara fa un any en la que s’instava al govern a adoptar aquesta mesura. Una moció -presentada per ERC Molins de Rei-, el compliment de la qual ha resultat difícil, ja que CiU governa a Molins amb el PSC, que es va abstenir a la votació al Ple. Per contra, CiU hi va votar a favor, permetent-ne l’aprovació.

Un fet insòlit, doncs, que una localitat governada per el PSC formi part dels 55 els municipis catalans que ja estan utilitzant l’Agència Tributària per pagar els seus impostos.

Per Casals “aquest és un gest que serveix per visualitzar que tenim la nostra pròpia estructura i que es pot utilitzar en cas de necessitat real després de la celebració de la consulta”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here