La prova, que enguany discorre íntegrament per sorra tova, tindrà lloc demà dissabte, 26 juliol (18 h), amb sortida i arribada a l’alçada del carrer República Argentina (Restaurant Fosbury)

La platja de Castelldefels acull aquest dissabte la III Aurun Sunset Beach. La cita d’aquest any, a més, arriba amb novetats i la màxima implicació de Luis Enrique, el tècnic blaugrana que apadrina la carrera i serà a la línia de sortida si no hi ha imprevistos.

A les 18 hores començarà una de les proves més singulars del calendari runner. Córrer a la vora del Mediterrani mentre el sol es posa és una experiència especial que val la pena viure. “És una prova totalment innovadora.

És la primera del món en nocturnitat i distància total en sorra. Diria que és la prima o la neboda de la Marató de Sables, un aperitiu perfecte per a aquesta carrera”, assegura Juandi Zapata, l’organitzador i alma mater de la prova, que destaca el caràcter solidari de la cita.

El 100% de les inscripcions anirà destinat al projecte EOS, una ONG que protegeix i cuida nens en risc d’exclusió social. Luis Enrique és el president honorífic d’aquesta organització. Actualment en els orfenats espanyols hi ha prop de 40.000 petits en situació de desemparament.

10, 20 i 40 quilòmetres

A diferència de l’any passat, quan la carrera va tenir trams de sorra tova i dura (on moren les onades), en aquesta ocasió la prova es disputa íntegrament per la sorra tova, amb un recorregut perfectament marcat i delimitat. En la passada edició també es va optar per un ampli circuit per Castelldefels, Sitges, Gavà, Sant Boi, Viladecans i El Prat.

Aquesta vegada es disputarà en un circuit tancat de cinc quilòmetres a Castelldefels, en què es recorreran les tres distàncies: 10, 20 i 40 quilòmetres, que s’adapten a tots els nivells de públic.

“Escoltant els corredors vam veure que els que optaven per la llarga distància corrien en soledat molt de temps. Ara ho fem més atractiu, incorporant grades per a 400 persones, espectacles musicals i animació. Mantenim l’essència però és més atractiva per al corredor, que es veurà més acompanyat en la llarga distància”, explica Zapata.

Les inscripcions costen 15 euros per a la prova de 10 quilòmetres, 20 euros per a la de 20 i 25 euros per a la de 40.

“És una carrera que barreja l’esforç, el sacrifici i la solidaritat”, afirma l’impulsor de la prova. Cada 2,5 quilòmetres, els atletes passaran per la zona de les grades, on tindran un avituallament individualitzat. Els corredors poden apuntar-se en tres categories: masculina, femenina i familiar, en la qual hi ha d’haver un nen o nena de 14 anys o menys i un adult amb algun parentiu.

Programa de la jornada:

– 16 a 17 h Lliurament de dorsals

– 17 a 17.30 h curses infantils

– 17.45 h briefing 40 km

– 18 h sortida 40 km

– 18.15 h lliurament de premis infantils

– 18.45 h briefing 10 i 20 km

– 19 h sortida 10 i 20 km

– 19.45 h arribada 1er corredor 10 km

– 20.30 h arribada 1er corredor 20km

– 21.30 h arribada 1er corredor 40 km

– 22.15 h lliurament de premis 10 km i 20km

– 23 h tancament control de carrera

– 23.15 h lliurament premis 40 km

– 23.30 h cloenda.

 

Font: http://www.elcastell.org/

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here