Es va inaugurar en una jornada de portes obertes convocada perquè la població pogués conèixer la seu central de l’escola, situada al Centre Cultural Torre Balcells

A més de la seu central, l’Escola desplegarà la seva oferta, amb vocació descentralitzadora i de proximitat, en altres equipaments del Prat: la Capsa, l’Escola Jacint Verdaguer i l’Escola Pompeu Fabra. La docència musical que s’hi impartirà s’adreça a totes les edats, dels 4 anys endavant.

Durant l’acte d’inauguració, les autoritats van recorrer les dependències de l’escola i, tot seguit, a la Plaça Pau Casals,es va poder escoltar la interpretació de fanfàrria a càrrec de la Banda de la Unió Filharmònica del Prat, seguida dels parlaments oficials. Poc més de les sis de la tarda, es van obrir les portes de l’escola a la ciutadania, i a les vuit del vespre continuava la jornada festiva de celebració amb el concert que va oferir la Sant Andreu Jazz Band.

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, va destacar que «l’obertura d’un centre com l’Escola Municipal de Música del Prat demostra que els municipis del país són ben vius i actius, i que la crisi no els ha aturat». I va explicar que la Diputació ha donat suport al projecte, des del principi, «convençuts de la importància d’aquest equipament», que és «un servei públic que aporta formació, sens dubte, però que també obre la porta a la projecció i al desenvolupament local».

El president de la Diputació va acabar dient: «Ara només falta que l’Escola es posi en marxa –el centre comença a funcionar la setmana vinent- i que tothom la faci seva, perquè la música ocupi un lloc encara més viu i present en el dia a dia del Prat de Llobregat».

Per la seva banda, l’alcalde, Lluís Tejedor, va valorar el «suport econòmic de la Diputació, amb una aportació de més d’1 MEUR», i la «tasca de molta qualitat» per rehabilitar l’edifici, conservant-lo, i seguint el programa d’usos adient, duta a terme pels tècnics municipals, assessorats per la Diputació, tant des del punt de vista pedagògic, com de la gestió i els requeriments tècnics d’instal·lacions i espais.

Tejedor va subratllar que «l’Escola Municipal de Música era una necessitat de la ciutat», i que «hem de fer possible una escola de qualitat, innovadora i integradora», de manera que sigui «estratègica per a la cohesió de la comunitat, a més d’aportar els valors artístics».

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here