La pilot d’Honda, filla de Corbera de Llobregat, va resultar la guanyadora al vèncer en les dues carreres de l’última cita puntuable, el Gran Premi de França, a Brioude

Laia Sanz acumula ja setze títols mundials, ja que els tres aconseguits en enduro s’uneixen als assolits en l’especialitat de trial.

Al volant d’una Honda CRF250, la baixllobregatina va guanyar la carrera del diumenge -malgrat n’hauria tingut prou amb la 11ª posició-, de nou per davant de la britànica Jane Daniels (Husqvarna), segona a un minut. El podi el va completar, a un minut i 11 segons, l’australiana Jessica Gardiner.

En la general final d’una temporada en la qual ha guanyat set de les vuit carreres disputades -només se li va escapar el triomf en la segona màniga del Gran Premi de Suècia, a mitjans de juny-, la catalana ha acabat amb 157 punts, 18 més que Daniels, i 43 per davant de Gardiner.

Els seus setze títols li otorguen un lloc indiscutible dins la història del motociclisme, en superar el registre d’una llegenda com l’italià Giacomo Agostini, guanyador de quinze corones, i al igualar les 16 que té el pilot de trial espanyol Toni Bou, des de fa justament una setmana.