La Societat Agrària Transformadora (SAT) Oliveraires Palomar Olesana ja va portar el primer oli extra verge al Fòrum Gastronòmic celebrat fa uns dies a Barcelona

Els primers productors olesans premsen ja les seves olives al Molí de la Fundació Agrícola Olesana en una temporada en la qual es preveu que la producció sigui superior a la de l’any passat. Segons els càlculs dels responsables de la Fundació Agrícola Olesana, es premsaran al voltant de 300.000 quilos d’olives.

De moment, qui ja ha fet la primera premsa han estat els productors de la Societat Agrària Transformadora (SAT) Oliveraires Palomar Olesana, que ja van portar el primer oli extra verge al Fòrum Gastronòmic celebrat fa uns dies a Barcelona.

Un dels productors de la SAT, Josep Maria Gibert, ha destacat en declaracions a Olesa Ràdios, la bona acollida que, un cop més, ha tingut l’oli olesà, que enguany, assegura, ha guanyat en gust.

L’oli d’Olesa s’obté de l’olivera palomar, una olivera autòctona que el fa únic arreu del món.

La varietat d’olivera palomar -que arrossega molts guardons i moltes llegendes, com la que assegura que era la preferida del rei Ferran VI- es distingeix sobretot pel seu caràcter dolç i per una productivitat mitjana-baixa, que dóna un oli d’excel·lent qualitat que la SAT ha importat fins i tot als Estats Units.

Gibert ha destacat que l’experiència de la participació al Fòrum Gastronòmic de Barcelona ha estat molt satisfactòria, i sobretot, que ha aportat reconeixement a l’oli olesà.

 

Font: Ajuntament d’Olesa de Montserrat (Comunicació)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here