El Consell Comarcal del Baix Llobregat, en col•laboració amb diversos ajuntaments de la comarca, ha iniciat un nou programa de pla d’ocupació per a persones que es troben en situació d’atur i que són beneficiàries de la renda mínima d’inserció

Aquest pla d’ocupació va consistir en contractar a un total de 18 persones aturades per a que treballin dins d’algun servei o equipament municipal realitzat tasques de caràcter públic i d’interès social, amb l’objectiu d’afavorir la seva futura inserció laboral, mitjançant la millora de la seva ocupabilitat.

El programa ocupacional combina el contracte laboral, que té una durada de sis mesos, amb dos cursos de 15 hores cadascú de formació ocupacional, on les persones contractades rebran formació en competències lingüístiques i en competències digitals.

Les persones contractades realitzaran treballs de caràcter públic i interès social en els ajuntaments respectius, durant 6 mesos a jornada sencera, i participaran en dues accions formatives transversals de 30h de durada que els hi permetrà millorar la seva ocupabilitat vers a la inserció en el mercat laboral.

Els serveis on estan treballant aquestes persones estan dins dels àmbits d’auxiliar de neteja a domicili, neteja d’instal•lacions i equipaments municipals, reforç de serveis de consergeria, peons d’arranjament i manteniment d’equipaments i espais públics, i agents cívics.

Els ajuntaments que participen en aquesta nova edició són els de Begues, Castellví de Rosanes, Cervelló, Collbató, Corbera de Llobregat, La Palma de Cervelló, Pallejà, Sant Climent de Llobregat, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles de Llobregat i Vallirana.

El pla d’ocupació s’emmarca dins del Programa del Servei d’Ocupació de Catalunya, “Treball i Formació per a persones en situació d’atur beneficiàries de la renda mínima d’inserció”, regulat per l’Ordre EMO/174/2014 de 5 de juny.

El programa està finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya,  i cofinançat en un 50% pel Fons Social Europeu amb un pressupost total de 143.795,52€.

El programa finalitzarà el proper 29 de gener de 2015.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here