Entre avui 13 de novembre i l’11 de desembre, torna el QuintoTapa Pota Blava, organitzat per l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat (AGT). El pollastre IGP tindrà el protagonisme de la ruta gastronòmica, però la Carxofa Prat treurà les fulles a les tapes que elaboraran els 33 restauradors, aprofitant l’inici de la campanya de Carxofa. ElFiraTapaPota Blava, dins de la 41a edició de la Fira Avícola Raça Prat, serà el millor tancament de la ruta d’enguany

Després dels èxits dels darrers QuintoTapa Pota Blava i Carxofa Prat, l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat (AGT) torna amb una nova edició d’aquesta ruta referent de la comarca del Baix Llobregat, centrada en el Pota Blava, però en la qual es podran tastar degustacions amb la Carxofa Prat. Es tornarà a superar la xifra de trenta restauradors per aquesta cita, que convida a participar nombrós públic de les ciutats de l’entorn del Prat, que en anteriors edicions van arribar a ser més d’un 35% dels clients totals.

Assessorament gastronòmic per a una tapa de qualitat

L’AGT continua l’aposta pel producte de qualitat i el treball amb els que són de proximitat i extreure d’ells tota la seva qualitat. Per aquest motiu, l’Associació ofereix als bars i restaurants que hi participen l’assessorament gastronòmic per part d’un xef col·laborador de l’entitat, amb l’objectiu de millorar l’oferta gastronòmica.

Segueixen els premis del QuintoTapa

Els bars i restaurants que hi participen faran una doble proposta de degustació: la tapa Pota Blava (de 3,5 euros) i la tapa especialitat de la casa o Carxofa Prat (de 2,5 euros) amb un Quinto Damm. La ruta torna a dividir El Prat en 2 zones i utilitzant el Tapaport, hi ha diferents premis: el QuintoTapa tindrà novament el Tapaport Or, el Tapaport Argent i un premi per als que facin fotografies amb l’Instagram, una xarxa social que tindrà un especial protagonisme. També hi haurà premi a la millor tapa popular, i es manté el premi al millor cambrer.

Un QuintoTapa també amb BiciCultura

AGT repeteix col·laboració amb BiciCultura BCN, organitzant rutes en bicicleta per conèixer el Parc Agrari i el cicle de vida dels seus productes, vinculades al QuintoTapa. Les sortides seran els 23 i 29 de novembre, i 7 i 13 de desembre. Les rutes seran de 15 km amb una durada màxima de 3 hores, i un recorregut pla i sense cap dificultat.

I per acabar, un FiraTapa Pota Blava

El final de festa del QuintoTapa Pota Blava 2014 s’organitzarà per als dies 12, 13 i 14 de desembre, dins de l’espai gastronòmic de la 41a Fira Avícola Raça Prat. FiraTapa Pota Blava serà un espai amb moltes sorpreses que està preparant AGT i on els restauradors participants del QuintoTapa oferiran la seva tapa Pota Blava.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here