Sembla que els conflictes no s’aturen a Castelldefels. Hores després de fer-se pública l’admissió a tràmit del contenciós adminitratiu contra el consistori local, interposat per una associació de veïns a causa del soroll dels “xiringuitos” de la platja, avui surt a la llum un nou problema per al govern municipal. El grup ecosocialista de Castelldefels, actualment a l’oposició, ha presentat una moció davant l’afirmació de l’Alcalde, al programa de la Sexta, que als nens i nenes de Castelldefels se’ls obliga a parlar en català al pati de l’escola

El grup municipal d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Castelldefels vol que el ple del consistori -del proper dijous- reprovi a l’Alcalde del PP, Manuel Reyes, per les seves afirmacions en el programa de la Sexta, Salvados, el passat 9 de novembre on va dir: “En algunas escuelas de Catalunya cuando se les dice a los niños que no pueden jugar en castellano cuando sólo se les fuerza a que hablen en catalán, yo creo que tenemos realmente un problema”. Un fet que es va demostrar fals en el mateix programa.

Amb aquest motiu, el grup municipal d’ICV-EUiA ha entrat a registre avui, una moció per ser discutida i votada en el pròxim ple del consistori en la qual, segons ha explicat Candela López, regidora del grup a l’Ajuntament de Castelldefels, “a més de demanar la reprovació de Manuel Reyes per haver mentit”, també se l’acusa de “manca d’escrúpols” i “afany de crear un conflicte lingüístic que avui en dia és inexistent a Castelldefels i a Catalunya”. La moció demana que l’Alcalde Reyes reconegui la falsedat de les seves paraules i que faci una rectificació pública.

“En els darrers anys hem pogut veure com la mentida s’ha convertit en un instrument habitual de confrontació política per part del alcalde Reyes hem vist com la veritat ha perdut, per al Partit Popular de Castelldefels, tot el seu valor, essent sacrificada a favor de l’electoralisme”, ha explicat López que ha dit que des del grup d’ICV-EUiA, “no tolerarem les mentides de Sr. Reyes, motivades per guanyar posicions a qualsevol preu amb la seva voluntat de projecció dins del partit”.

Per López, “qualsevol que hagi estat escolaritzat dins del sistema català d’immersió lingüística, i tots els pares i mares d’aquests alumnes saben que aquesta afirmació és rotundament falsa”. En aquest sentit, la regidora d’ICV-EUiA ha demanat “respecte” per la feina que fan tots els mestres de Castelldefels i del nostre sistema educatiu. “Cap professional de la comunitat educativa es prestaria a aplicar una mesura tan absurda i falsa com la que pretén denunciar el senyor Reyes”, ha reblat López.

Per això, ICV-EUiA ha demanat a la resta de grups municipals que donin suport a la moció per reprovar les mentides de l’Alcalde del PP, Manuel Reyes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here