El dijous 11 de desembre es va celebrar al Consell Comarcal, l’assemblea anual del Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat, acte on es van presentar les conclusions de les comissions de treball d’enguany, “Persona, societat i benestar” i “La Catalunya del futur”, i  aprovació del nou pla de treball per al 2015. L’assemblea va estar oberta i dinàmica, amb gran èxit de participació de les delegades i delegats del Consell Consultiu

Davant les repercussions de la crisi econòmica en el desenvolupament actual de la societat catalana i en els nviells de benestar de la població, els participants van reivindicar la defensa dels sistemes públics de protecció social tot subratllant que les accions i mesures que se’n deriven influeixen en el benestar tant de la gent gran com de les generacions futures.

El president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Josep Perpinyà, que va presidir l’acte, es va referir al Consell Consultiu destacant la seva importància, ja que aplega al conjunt d’entitats i associacions comarcals relacionades amb la gent gran. Perpinyà recordar que aquest fòrum “és un espai de deliberació i reivindicació per a la millora de la qualitat de vida de la gent gran, on s’articulen públicament les seves demandes”.

El president comarcal també va posar en valor la participació de les delegades i delegats del Consell Consultiu, el passat mes d’octubre, en el 7è Congrés Nacional de la Gent Gran de Catalunya, dient que “em consta que la delegació del Baix Llobregat ha estat una de les més actives al Congrés, que s’han fet nombroses aportacions i que s’han traslladat les reivindicacions del col•lectiu de gent gran de la comarca”. Per últim, Perpinyà va voler destacar l’alt nivell i la qualitat dels treballs i de les conclusions presentades.

Candida Nevado, per la seva banda, com a representant del Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat al Consell Nacional de la Gent Gran de Catalunya, va felicitar a totes les delegades i delegats el treball realitzat, no només per a aquest congrés, sinó per a tots els congressos celebrats des de la creació del Consell Consultiu Comarcal a l’any 1995. Nevado va destacar que “la delegació baixllobregatina del Consell Consultiu de la Gent Gran al 7è Congrés Nacional va presentar 100 esmenes a les dues ponències del congrés, més de la meitat de les quals van ser incorporades als documents definitius. Una de les delegacions més actives del Congrés.”

El treball del Consell Consultiu al llarg de l’any s’ha fet a partir de la feina en comissions, basades en les ponències del Congrés Nacional. Una primera comissió, “Persona, societat i benestar”, ha treballat temes relatius al manteniment de l’estat del benestar, la defensa dels sistemes públics de protecció social, les actuals situacions de patiment de les persones grans, de la llei de la dependència, la creació d’una renda garantida a la ciutadania o l’habitatge.

La segona comissió, “La Catalunya del futur”, ha incidit en aspectes com el paper de les persones grans a la societat en el context de crisi econòmica, la necessitat de desenvolupar polítiques de formació permanent i d’aprofitament de les potencialitats de les persones grans, les relacions intergeneracionals, el relleu en el mercat de treball o la necessitat d’un canvi essencial de valors.

El conjunt de conclusions i reivindicacions acordades en aquestes comissions s’aniran traslladant des del Consell Comarcal a les diferents administracions i òrgans competents per tal de que la veu del Consell Consultiu sigui escoltada.     Finalment, l’assemblea va aprovar la creació al 2015, de tres comissions de treball:

1.    Comissió A “Per un envelliment digne”, que tractarà temes com les pensions i la jubilació, la lluita contra la pobresa i l’exclusió social, l’habitatge digne, la solidaritat o la mobilitat.

2.    Comissió B “Per un envelliment actiu i participatiu”, que treballarà temes relatius a la sanitat pública, la llei de la dependència, les residències i centres de dia del Baix Llobregat, l’envelliment actiu, els casals de gent gran, la comunicació, la representació i l’educació.

3.    Comissió C “Seguiment dels acords del 7è Congrés Nacional de la Gent Gran”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here