El Carnaval s’ha convertit en una festa popular de caràcter lúdic al voltant del Rei Carnestoltes. L’alegria, la disbauxa i sobretot les disfresses, omplen els carrers de la comarca aquests dies, fent les delícies especialment de la canalla. Aquest cap de setmana van tenir lloc la majoria de rues, on grans i petits van lluïr les seves caracteritzacions i ballar al so de la música. La festivitat, que es va començar a celebrar dijous passat, acabarà aquest proper dimecres “de cendra”, quan es cremarà el Rei Carnestoltes com a símbol de l’inici de la quaresma

Castelldefels

Gran Rua de Carnaval, el passat 14 de febrer pels carrers de la ciutat / ORIOL PAGÈS Font: Ajuntament de Castelldefels
Gran Rua de Carnaval, el passat 14 de febrer pels carrers de la ciutat / ORIOL PAGÈS Font: Ajuntament de Castelldefels

El passat cap de setmana la ciutat va celebrar la gran festa de Carnaval 2015. Durant tres dies, del 13 al 15 de febrer, els carrers de la ciutat es van omplir de xarangues, comparses i carrosses amb activitats programades per a totes les edats

Els actes del Carnaval 2015 van començar el passat 13 de febrer al Teatre Plaza amb l’actuació de Leo Harlem i Sinacio, que aterraven a Castelldefels amb el seu espectacle #trendingtronching. Les entrades van quedar completament exhaurides.

Durant el dia, els diferents centres escolars de Castelldefels havien realitzat les seves respectives festes de Caranaval, alguns amb rua pel carrers de la ciutat.

El plat fort arribava el dissabte ,14 de febrer amb la Gran Rua de Carnaval, que va partir de la rambla Blas Infante per finalitzar a la plaça de l’Església on va tenir lloc el lliurament del bastó de la ciutat per part de l’alcalde al Rei Carnestoltes. I després,Gran Ball de Carnaval amb Les Chanclettes. Entremig, va tenir lloc el lliurament de premis a les millors carrosses i comparses:

  • Millor carrossa: Bailando con lobas
  • Millor comparsa: El circ
  • Millor coreografia: Las saturninas
  • Millor acompanyament musical: Les bobines ballarines
  • Millor disfressa: Riá pitá

El diumenge, 15 de febrer, va ser el torn de la Gran Rua infantil de Carnaval, que va anar des de la rambla de Blas Infante fins a la plaça de l’Església. En aquest espai va tenir lloc la festa i ball d’animació infantil amb la Companyia Pep López i l’espectacle Pep López i Sopars de duro, el lliurament de premis a les millors comparses:

  • Millor comparsa familiar: Madre Naturaleza
  • Comparsa més original feta a mà: Holly Jacint: va de cine
  • Comparsa més nombrosa: Joguines i Jocs els Pins
  • Millor carrossa o ninot: El Mar, la Mar
  • Comparsa més musical: Les crispetes dels dimoniets

La rua infantil i el ball d’animació estan organitzats per la Xarxa d’Espectacles Infantils, amb el suport de l’Ajuntament de Castelldefels.

El mateix dia 15, el centre Frederic Mompou va acollir el Ball de Carnaval de la Gent Gran, una festa oberta a tothom amb lliurament de records i premis a les millors disfresses.

Cornellà

carnestoltes15cornellaEl dissabte 14 de febrer va tenir lloc a Cornellà la gran rua del Carnestoltes 2015. Acompanyades per milers de ciutadans, les comparses disfressades van donar un toc d’humor a la tarda i van fer tot el possible per guanyar un dels premis d’aquesta edició:

Premi a la Millor Coreografia:
Entitat: Escola de dansa Amparo Ruiz / Disfressa: Cupido y el amor

Premi a la Millor Disfressa:
Entitat: AMPA CEIP Suris / Disfressa: El carnestoltes de les retallades

Premi a la Millor Animació:
Entitat: Peña Atlético Minas de Cornellà / Disfressa: Dando la nota

Premi a la Temàtica més Actual:
Entitat: Asoc.cult.Extremeña San Isidro Labrador / Disfressa: Corrupción

Premi a la Millor Carrossa:
Entitat: Esplai Fontsanta-Fatjó / Disfressa: Submarinistes

Pots veure l’àlbum de les millors fotos de la tarda de Carnestoltes i dels premiats del concurs a la pàgina de Flickr.

Esplugues

La de dissabte va ser una tarda-nit molt especial a Esplugues. Congregats pel rei Carnestoltes, que va encapçalar la celebració muntat en un vehicle sorprenent, un bon nombre de veïns i veïnes i una vintena d’entitats van nodrir la gran rua de Carnaval que, des del carrer Cedres, va recórrer la ciutat fins al CEM Les Moreres, on enguany va tenir lloc un Carnaball molt participatiu. Un total de 1.250 persones hi van assistir (unes 300 més que l’any passat).

En el transcurs del ball es van fer públics els noms dels guanyadors del concurs de disfresses: els premis a la Millor Comparsa i Millor Carrossa van ser, respectivament, per a l’entitat Taller Flamenco (per la seva original proposta Bolos flamencos) i la Colla de Geganters (que va donar vida a una peculiar Gnomolandia).

D’altra banda, Guillem Fernández va ser distingit per la seva disfressa infantil de Michael Jackson. Entre les disfresses dels adults, va destacar la de Racimos de uvas, de Yolanda i Yolanda. La disfressa més elegant va ser la que va lluir Lucía Hurto de Geisha, i la més original, la de Viudas zombi, d’Antonia i Conchi.

Gavà

carnestoltes15gavaLa gran Rua de dissabte va ser el moment culminant d’aquest Carnaval, mentre que la vessant més tradicional va tenir lloc diumenge, amb el ball de la Tornaboda

Gavà s’ha submergit aquest cap de setmana en la festa de Carnaval. Disfresses i actes divertits per a grans i petits han inundat els carrers i places del municipi, amb la gran Rua de dissabte com a moment culminant i més multitudinari de la celebració. Com és tradició el seguici va partir de la plaça de Batista i Roca i va acabar a la plaça de Jaume Balmes, on es av poder gaudir del dancing show amb ball i una desenfrenada lluita de confeti que simbolitzava la rivalitat que històricament hi ha hagut amb Viladecans, i que anys enrere es materialitzava amb una batalla de verdures. Tot seguit, es va  procedir al lliurament d’obsequis als participants.

Amics del Ball, un any més, es va sumar a la festa al pavelló Jacme March amb el concurs de Carnaval i el ball nocturn, mentre que diumenge, al parc de les Torre Lluc, els més petits es van ballar a ritme del grup Corrandes Animació. En aquest mateix indret, i com es tradició, l’Esbart Bruguers va dansar el ball de la Tornaboda. A la tarda, la gent gran també va participar de la celebració amb un ball al pavelló Jacme March.

El Carnestoltes acabarà aquest dimecres, amb l’enterrament de la sardina que posa el punt i final als dies de divertiment per donar pas a un període de recolliment i devoció religiosa amb l’inici de la Quaresma. Per acomiadar el Carnaval, El parc de la Torre Lluc acollirà la lectura del testament del rei Carnestoltes i un taller de construcció de la sardina. Per a tal esdeveniment, s’aconsella venir vestit de dol rigorós.

Martorell

Més 2.000 persones i una quarantena de colles van participar al Carnaval 2015 sota el lema Martorell m’enamora. Durant més de tres hores, la rua va recórrer les vies principals del municipi que es van omplir de gom a gom de persones que volien veure la gran varietat de disfresses que es van lluir durant la festa del Carnestoltes. La rua es va acabar amb el lliurament dels premis per a les colles participants i amb el ball a Ca n’Oliveras.

La colla de gegants de Martorell va donar la benvinguda al Carnaval amb la lectura musicada del pregó a la plaça de la Germana Sant Ramon. Amb un to festiu, el pregó va fer referències al passeig de l’antiga NII, al peatge o la nevada recent. La quarantena de colles participants van omplir el carrer del Mur i van anar desfilant en direcció a la rambla de les Bòbiles.

carnestoltes15martorell

Dimonis, diables, hippies, bambes, titelles orientals o emoticons són algunes de les disfresses que es van veure durant la rua, amenitzada al so de la Martukada. Molt concurreguda al Pont d’Anoia, el moment més àlgid va arribar a la rambla de les Bòbiles, que es va omplir de gom a gom. Aquest any s’estrenava recorregut i el pas per la rambla de les Bòbiles pels dos costats va ser un èxit.

La regidora de Cultura i Joventut de l’Ajuntament, Cristina Dalmau, va explicar que “estem molt satisfets del Carnaval perquè havíem fet alguns canvis en el recorregut, com passar amunt i avall per la rambla de les Bòbiles, i això ha estat molt positiu. Hi ha hagut una gran varietat de disfresses, colles molt nombroses i moltíssima gent que ha sortit al carrer a veure les disfresses”.

Els premiats

Les titelles orientals, del Can Bros, va ser escollida com la millor disfressa amb una dotació de 500 euros. La distinció a la comparsa que millor representava el lema del Carnaval Martorell m’enamora, dotat amb 350 euros, va ser per a Google Mar. El premi a la comparsa més votada a les xarxes socials, dotat amb 200 euros, que es va escollir a través de facebook.com/martojove va  ser per al grup Endolla’t a l’Anoia. El premi especial Thao Salut 2015 Creixem a bon ritme! – Aprèn a donar ritme a la teva salut, i millor en companyia!, dotat amb 200 euros, se’ va endur La Gresca.

El jurat dels premis del Carnaval d’aquest any eren els intregrants de La Xarxa. Juanita Ponce, portaveu del jurat, va assegurar que “hem tingut molt clar que el primer premi era pel grup de Can Bros amb les titelles orientals. La disfressa estava molt ben feta, se’ls notava que s’ho han treballat i eren molt cridaneres. El jurat no ha tingut dubtes per aquesta distinció”.

La festa va acabar amb el sopar de les colles participants i amb el ball de Carnestoltes a Ca n’Oliveras. Aquest diumenge tindrà lloc el Carnaval infantil a la plaça de Les Cultures a càrrec de l’Esplai Guspira.

Molins de Rei

22 comparses i 1.714 participants van omplir de gresca i diversió els carrers de Molins de Rei aquest cap de setmana de Carnaval. El primer premi se’l va endur Mölinsfest, una recreació de la popular festa alemanya. El ball es va fer a la carpa instal•lada a l’espai on aviat hi haurà l‘Espai Juvenil i Cultural Mariona.

Originalitat, participació i sentit de l’humor. Aquests eren els criteris que el jurat havia de tenir en compte a l’hora d’avaluar les 22 comparses participants a la rua de Carnaval d’aquest 2015. I va decidir que Mölinsfest es mereixia el primer premi de 400 euros. Aquesta comparsa recreava l’ambient de la popular festa de la cervesa que se celebra a Munic cada mes d’octubre. El segon premi va ser per Nikito Nipongo (d’el Cuc de Molins de Rei i ambientada en el llunyà orient), i el tercer premi va ser per Rubikpont (integrada per membres de l’escola Pont de la Cadena que anaven disfressats de cubs de Rúbik).

El guardó a la Millor Carrossa se’ls van endur la colla castellera dels Matossers amb Ràdio Swing Mirant El Cel. Altres premis van ser per Ull amb la LOMCE com a Millor Comparsa d’Actualitat (de l’escola L’Alzina); Fantasia de la Gent Gran com a Comparsa més Catxonda (del Casal d’Avis Primer de Maig); i País Groc com a Comparsa més Nombrosa (de l’AMPA de l’escola Castell Ciuró).

La novetat destacada va ser el trasllat de la carpa on s’organitza el ball de Carnaval, que ha abandonat la plaça de la Llibertat per situar-se a l’espai on s’està construint el futur Espai Juvenil i Cultural Mariona. Tot i el trasllat la participació va ser la mateixa que en edicions anteriors.

Olesa de Montserrat

carnestoltes15olesaPrimer, la rua infantil i el concert de The Penguins, i després la rua d’adults, els tastets de productes de proximitat al mercat municipal, i la festa a Plaça Catalunya, reunien centenars i centenars d’olesans i olesanes de totes les edats en un ambient marcadament lúdic i festiu durant tot el dia.

De fet però, dissabte de Carnaval, pels carrers d’Olesa s’hi va poder veure de tot: molts pingüins, un immens arc de Sant Martí format per més de cent alumnes i pares de l’escola Puigventós, els Picapedra, els principals protagonistes de qualsevol pel·lícula de Disney o sèrie d’animació,  extraterrestres, indis i vaquers, personatges terrorífics i princeses de conte de fades, Congitos i pastilles Juanola, superherois de totes les èpoques i edats, fauna i flora diversa, i qualsevol personatge, animal o cosa que algú es pugui imaginar i construir. I sempre acompanyats pels Bufons del Montserratí (de la cia Els del Taiatru), defensors del Rei Carnestoltes, i responsables que l’alegria i la disbauxa governés i s’escampés pel municipi. De fet, després de la seva arribada dissabte, el rei Carnestoltes encara serà a Olesa fins aquest dimecres (dimecres de cendra), quan, com recull la tradició, es jutjarà i cremarà (a partir de les 7 de la tarda al pati de la Casa de Cultura).  A continuació, processó des del pati de la Casa de Cultura fins la Plaça Novai un popular enterrament de la Sardina.

Malgrat que la celebració de la festa de Carnestoltes a Olesa ja havia començat fa dies a les escoles del municipi, aquest dissabte grups d’amics de totes les edats i perfils, parelles, famílies senceres, companys de feina i/o d’escola, però sobretot molts nens i nenes, omplien la plaça de Fèlix Figueras y Aragay per gaudir i participar de l’arribada del rei Carnestoltes a Olesa, i l’oportunitat, per unes hores, de que l’alegria i la disbauxa regnés al municipi. De fet, eren els més petits els que amb la seva participació, van aconseguir vèncer un fals rei carnestoltes que amenaçava amb abolir totes les festes de l’any 2015.

Així, finalment el veritable rei Carnestoltes, feia una crida a tothom a passar-ho bé, i donava inici a la rua pels carrers d’Olesa i fins a la plaça de Catalunya, on esperava El Tren de The Penguins que feia ballar i cantar la multitud amb clàssics de la cançó infantil catalana a ritmes de reggae. La multitudinària rua va arribar a omplir l’avinguda Francesc Macià entre Jacint Verdaguer i Alfons Sala de centenars i centenars de veïns amb disfresses de tot tipus.

La intensitat i l’alegria de la festa de la tarda es va traslladar també a la celebració de nit, que engegava amb el pregó de Llorenç Llimona,  Duc de Puigventós i Marquès de Llobregat, i fals Rei Carnestoltes,   qui amb ironia i sorna, criticava les retallades, els incívics, les propostes d’oci per joves a Olesa, o al mateix cartell que enguany anunciava la festa, mentre donava les instruccions per un bon funcionament de la rua. De nou però, eren els Bufons del Llobregat, defensors del Carnestoltes i el seu esperit, els que feien una crida a l’alegria i la disbauxa amb la que s’iniciava la rua d’adults pels carrers d’Olesa.

Enguany, una disfressa de centaure guanyava el premi individual, el de grup, per cinc joves disfressats de pastilles Juanola, el premi a la comparsa més animada era per una vintena de Pinguins de totes les edats amb iglú inclòs, i el premi a la comparsa millor caracteritzada era per un grup de mecànics de formula1 que repetidament reparaven el seu peculiar vehicle. Finalment, el premi a la millor carrossa, d’entre les tres participants, era per un nombrós grup d’animals marins i el rei Neptú.

Mentrestant, l’interior del mercat municipal era un bullici de gent gaudint dels tastets de productes de proximitat que per segon any consecutiu oferien alguns del paradistes. Hamburgueses de tot tipus de carn, paelles i fideuas de marisc, gambes “al ajillo”, canelons, truites, i moltes altres receptes amb productes del mateix mercat municipal,  completaven l’oferta d’enguany. Fora, la música de Sabor Sabor animava la nit a un públic majoritàriament jove que allargava fins a 2/4 de 4 de la matinada la celebració de la festa de Carnestoltes a Olesa.

De fet, després de la seva arribada dissabte, el rei Carnestoltes encara serà a Olesa fins aquest dimecres (dimecres de cendra), quan, com recull la tradició, es jutjarà i cremarà (a partir de les 7 de la tarda al pati de la Casa de Cultura).  A continuació, processó des del pati de la Casa de Cultura fins la Plaça Nov ai un popular enterrament de la Sardina. I és que enguany, una de les novetats del carnestoltes a Olesa, és l’aposta que vol fer l’Ajuntament per recuperar elements propis de la tradició. Així, divendres, i després d’un cercaplaces pels carrers d’Olesa per anunciar l’arribada de Carnestoltes, un reduït grups d’olesans i olesanes van reunir-se a la plaça de Les Fonts per ballar,  al ritme de la Ronda de la Buiraca, danses carnavalesques que s’havien ballat a Olesa fa més de 100 anys i sobre la mateixa plaça.

Pallejà

Més de 2.500 persones van participar en l’acte central de la celebració, convertint-la, un any més, en una de les més participatives de la comarca.

La rua de la Disbauxa del Carnaval de Pallejà continua incrementant, any rere any, el nombre de participants. Segons els organitzadors, més de 2.500 persones van formar part de l’acte central de la festa, una xifra que ja s’esperava tenint en compte els més de 1.900 pallejanencs i pallejanenques que prèviament es van inscriure per a participar en la celebració. En total, el passat dissabte un total de 63 comparses i 37 carrosses van omplir els carrers del municipi convertint el Carnestoltes de Pallejà en un dels més participatius de la comarca del Baix Llobregat.

Pel que fa al tradicional concurs de disfresses, la comparsa guanyadora aquest 2015 ha estat “Bolliwoodins 72”, mentre que “Espinaq’s 74” aconseguia el guardó a la millor carrossa i “Setantacats” el de la millor disfressa.

El Carnestoltes de Pallejà s’acomiadarà dimecres de cendra amb la rua mortuòria a les set de la tarda i l’enterrament de la sardina a ritme de batucada amb el grup local Ruachamba.

Sant Feliu

Un any més la ciutadania va sortir al carrer dissabte passat per participar activament en la celebració del Carnaval i gaudir de la festa fins ben entrada la nit. La tradicional Rua va sortir del carrer Mataró per recórrer diversos carrers del centre fins arribar a la plaça de la Vila, on les comparses van fer el seu ball final al damunt de l’escenari abans de conèixer el veredicte del jurat del Concurs de Comparses. Enguany més de 1.600 persones d’un total de 21 comparses van participar en la Rua. Podeu veure l’àlbum de fotografies a Facebook i a Flickr.

carnestoltes15santfeliu

Els premiats del concurs de comparses en la modalitat infantil van ser:

  • 1r premi: “Cleopasta i els faraons de l’Espriu”, de l’AMPA de l’escola Salvador Espriu
  • 2n premi: “Happy clowns”, de l’AMPA de l’escola Miquel Martí i Pol
  • 3r premi: “No ens retallareu la cua”, de l’AMPA de l’escola Josep Monmany

Les comparses d’adults premiades han estat:

  • 1r premi: “¡Peppo juguetón y su cajón!”, dels Amics del Carrer Santa Creu
  • 2n premi: “Els grans galàctics”, del Casal de la Gent Gran
  • 3r premi: “Peluco circus”, de la Peña Luis de Córdoba

El jurat de la rua de Carnestoltes 2015 ha distingit també amb mencions especials les comparses següents:

  • Per a la més amorosa: “Tinc el cor content”, d’Asprodis
  • A la millor direcció artística: “L’Esplai Sant Llorenç en formació”, de l’Esplai Sant Llorenç
  • Al millor missatge en joc: “Tots som UNO! Juguem?”, de l’AMPA de l’escola Nadal
  • A la millor coreografia: “15 anys d’emoció, fantasia i diversió”, del Club d’Esplai Diversitat Lúdica
  • A la millor perruqueria i vestuari: “Con hilo y alfiler, coser es un placer”, de l’AMPA escola Falguera
  • A la de més volada: “Les garses de Sant Feliu i les malifetes del malvat Banyetes”, de l’Agrupació Cultural Folklòrica

Premi popular

D’altra banda, el diari digital Fet a Sant Feliu i l’Ajuntament han posat en marxa per primer cop aquest any un premi popular el qual ha estat per a la comparsa “El piu piu Vila, quina tocada d’ous!”, que ha obtingut el 38% dels vots. En total van participar en la votació 157 vots.

Activitats del 13 al 21 de febrer

La celebració del Carnaval 2015 es va iniciar el divendres 13, a les 18 h, amb l’arribada del rei Carnestoltes i un espectacle d’animació al Casal de la Gent Gran. El mateix divendres a la nit es va presentar al Palau Falguera la xirigota de la Peña Bética “Los superhéroes”. I, a les 22 h, el Casal de Joves va acollir una festa de Carnaval ambientada en el món del cinema sota el títol “La catifa vermella arriba al Casal de Joves”, amb photocall inclòs a l’entrada.

D’altra banda, el dissabte 14, de 10 a 14 h, el Mercat Municipal es va afegir a la festa i va organitzar un taller de maquillatge infantil. I al vespre, un cop finalitzada la Rua, el Casal de la Gent Gran va acollir un ball de disfresses amb música en viu, organitzat per l’Associació Balls d’Envelat.

Tal com estableix la tradició, els actes de celebració continuaran el dissabte 21de febrer amb l’enterrament del rei Carnestoltes, que posarà el punt i final a la festa de Carnaval 2015.

Concurs de fotografies a Instagram

L’entitat Pistoleros de Edison organitza un concurs de fotografies amb motiu del Carnaval a través de la xarxa social Instagram. Es pot participar fins al 23 de febrer, posant fotografies amb l’etiqueta #concurscarnavalpistoleros.

Sant Just Desvern

La rua pels carrers del poble va ser un esclat de color i disbauxa, acompanyada en el seu recorregut pel grup de percussió Bandandarà. 500 persones van participar en el concurs de disfresses, però el Carnestoltes va moure moltes més: un miler.

carnestoltes15stjustLes disfresses, dividides per categories, van ser valorades al parc Joan Maragall, i el jurat va atorgar els següents premis:

-Millor comparsa escolar: “El Montseny se’n va a l’espai”

-Millor comparsa: “Fixa-t’hi bé”

-Millor grup –de 2 a 9 persones-: “La doma de l’estruç”

-Millor individual: “Ariadna pels núvols”

La cloenda de la festa va ser a la pl. de Camoapa, amb xocolatada, la crema del Rei Carnestoltes i ball i música.

Sant Vicenç dels Horts

Els carrers de Sant Vicenç dels Horts es van omplir de color diumenge al matí amb l’arribada del Rei Carnestoltes i la rua de 25 comparses. Les disfresses i el bon humor es van apoderar del centre del poble i nombrosos veïns s’hi van apropar per gaudir-ne. Enguany,a més, s’estrenava recorregut i va ser tot un èxit. Hi va haver comparses de totes els tamanys i colors: des de 10 persones, la més petita, fins a 170 persones, la més multitudinària. Animals, globus aerostàtics, vaquers, astronautes, fitxes de parxis o Wally van ser alguns dels motius de les comparses.

carnestoltes15svh

L’organització va realitzar un sorteig de tres premis per obsequiar les comparses participants. Les comparses guanyadores del sorteig van ser les següents:

  • 1er premi: un pernil per la comparsa Raig de Sol
  • 2on premi: una caixa de cava per la comparsa Sant Antoni
  • 3er premi: una cistella de fruita per la comparsa Baloon’s Parade.

La celebració del Carnaval, però, ja es va iniciar el divendres a la tarda amb la rua de les escoles bressol que es va fer a la plaça Narcís Lunes. La celebració va comptar amb una actuació a la mateixa plaça i la desfilada dels més petits.

Viladecans

Els carrers de Viladecans es van tornar a omplir dissabte de milers de personatges de fantasia durant la multitudinària Gran Rua de Carnestoltes en la qual van participar 16 entitats de la ciutat. ‘Els guardians del foc’ de l’AMPA de l’escola El Garrofer i els ‘Vampirs victorians’ de l’entitat Dancebox van ser distingits amb els primers premis de les dues categories del concurs, Carrosses i Comparses, respectivament.
L’AMPA de l’escola Montserratina, amb la temàtica ‘Viu la natura’ també va obtenir un guardó destacat en la modalitat de Carrosses, el premi a la més sostenible. Pel que fa a la resta d’aquesta categoria, l’AMPA de l’escola Miquel Martí i Pol, disfressats de Mary Poppins, va guanyar el segon premi, metre que en tercer lloc va quedar ‘El rey escorpión’ de l’AMPA del col·legi Teide.
En la modalitat Comparses, el premi a la més sostenible va ser per a l’Associació de Veïns La Unión, que va desfilar amb la temàtica ‘Al mal temps bona cara!’, mentre que el segon i tercer lloc va ser per a l’AMPA de l’escola Montserratina i la del col·legi Goar, amb ‘Uno para todos y todos con el GOAR’, respectivament.
Relació de totes les entitats participants per ordre de la desfilada
 
  • AMPA col·legi Goar: ‘Uno para todos y todos con el GOAR’
  • AMPA escola El Garrofer: ‘Els guardians de foc’
  • AMPA col·legi Sant Gabriel: ‘Calaveres mexicanes’
  • AVV La Unión: ‘Papyro Chic’
  • AMPA col·legi Teide: ‘El rey escorpión’
  • AMPA escola Miquel Martí i Pol: ‘Mary Poppins’
  • AMPA escola Àngela Roca: ‘San Valentín’
  • Centre d’esplai LLUMVI: ‘Indis i vaquers’
  • AMPA escola Montserratina: ‘Viu la natura’
  • Unión Deportiva Viladecans: ‘Gladiadors de Vila/Danse’
  • Club Rítmica La Unió: ‘Al mal temps bona cara!’
  • Dancebox: ‘Vampiros victorianos’
  • AMPA escola Marta Mata: ‘Dalí’
  • AMPA escola Mediterrània: ‘Leggoterrania’
  • AMPA escola Can Palmer: ‘Los Recortables’
  • AMPA escola Pau Casals: ‘El mercat municipal de Pau Casals’

Vallirana

carnestoltes15valliranaLa comparsa guanyadora del 17è concurs de Carnestoltes de Vallirana va ser la titulada “La colla més dolça”, una recreació de llaminadures de tota mena que van captivar els membres del jurat. Aquesta edició del 2015 del Carnestoltes a Vallirana va comptar amb un total de 562 participants repartits entre les quinze comparses i els set grups de categoria individual o grup de menys de 10 persones.

El carrer Major es va omplir de la música, els balls, la imaginació i la gresca de totes les comparses i participants de la rua i també d’un públic nombrós, alguns sota l’anonimat d’una disfressa, que no es va voler perdre l’espectacle.

La novetat d’aquesta edició va ser la Batucada que, amb el seu ritme, encapçalava la rua, seguida de la carrossa del rei Carnestoltes, que feia honor al dia dels enamorats i anava al darrere de tots els participants lluint les seves disfresses i mostrant les seves coreografies. Així fins al Parc Central on, després de la mostra de tots els participants, d’una xocolatada solidària oferta per la Creu Roja de Vallirana, i del pregó de Sa Majestat Carnestoltes, es va saber el veredicte del jurat que va ser el següent:

• Guanyadora del 17è concurs de comparses Carnestoltes 2015 Vallirana: “La colla més dolça”. Premi de 1.000 € i 500 € addicionals per muntar la carrossa d’en Carnestoltes l’any vinent
• Premi a l’originalitat: “Amb kara”, amb una dotació de 300 €.
• Premi a la millor presentació: “Sombrero loco”, també amb premi de 300 €
• Premi a l’elaboració: “Vulcanus”, amb un premi de 300 €
• Premi a la millor disfressa individual o de grup: “La família llum”, amb una dotació de 150 €.

Imaginació, participació, gresca i ritme per a una nova edició del Carnestoltes a Vallirana. Podreu veure fotografies del Carnestoltes al Facebook de l’Ajuntament i el vídeo resum a Vallirana TV.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here