Van votar aquest diumenge un total 2.954 persones, el què suposa un 16,93% del cens, de les quals 2.793 (94,5%) van votar “sí” a les dues preguntes i 99 (3,35%) van votar “no”. La resta de vots emesos, 62, es van repartir entre diverses opcions

Ho van fer en una consulta popular sense precedents ja que mai fins ara un ajuntament havia preguntat als veïns i veïnes sobre un assumpte municipal, sota l’empara de la Llei de consultes del 2010 i amb el vistiplau del Consell de Ministres. 

La ciutadania d’Olesa de Montserrat que va votar a la consulta va decidir, per una immensa majoria, que els terrenys del pla de Can Llimona es mantinguin com a agrícoles, i que es “protegeixin” els terrenys on hi ha el camp de futbol, que segons el Pla general actual, poden ser destinats a la construcció d’habitatges amb algun tipus de protecció, de manera que només es pugui destinar a equipaments.
 
La resposta de la ciutadania va ser contundent; de les 2.954 persones que van votar, 2.793 ho han fet per mantenir la qualificació d’agrícola al pla de Can Llimona i perquè no es puguin construir pisos al terreny on hi ha el camp de futbol.
 
Una resposta que l’Ajuntament haurà d’escoltar i plasmar-la, tal com es va comprometre l’alcalde d’Olesa, Salvador Prat, en el nou Pla General del municipi. De fet, l’opció guanyadora d’aquesta consulta popular va ser la que defensava el partit que governa a Olesa, el Bloc Olesà, que fins i tot va fer campanya pel Sí Sí al costat d’altres entitats olesanes com el Centre Muntanyenc i de Recerques o l’Arrel Acció Cultural.
 
Les preguntes que des de l’Ajuntament es van traslladar a la població van ser, precisament, si es volia que el pla de Can Llimona continués sent sòl agrícola en el nou Pla general i si es volia  “protegir”el terreny del camp de futbol.
 
L’Alcalde d’Olesa, Salvador Prat, s’ha mostrat absolutament satisfet d’una jornada que ha qualificat d’”històrica”. Per a Prat, Olesa ha donat un “exemple de democràcia participativa i ha fet història amb una consulta d’aquestes característiques”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here