Iceta ha visitat el Mercat de Sant Boi acompanyat de l’alcaldessa de Sant Boi i candidata a la reelecció per al PSC, Lluïsa Moret, que ha verbalitzat que la seva prioritat, en el cas que sigui necessari, continúa essent ICV com a soci de Govern

L’alcaldable del PSC a Sant Boi, Lluïsa Moret, posa l’educació i el foment de la cultura com els punts centrals del seu programa, en una trobada amb Miquel Iceta. Moret també vol potenciar, però, polítiques d’ocupació i de caire social, perquè ningú es quedi enrere. Confia en revalidar l’alcaldia, però si no assoleix una majoria absoluta, es mostra oberta a parlar amb tothom. Prioritza reeditar el pacte amb ICV.

Miquel Iceta lamenta, però, que «sembla que els ecosocialistes ara s’hagin oblidat de cop de nosaltres, i prioritzi noves aventures, en comptes de governs estables de caire progressista». El secretari general del PSC reivindica el seu partit com l’únic que té com a principal opció el progrés. Ha assegurat que ells no actuaran en paràmetres electoralistes i no posaran través a cap pacte de Govern. En aquesta línia, assegura que «els ciutadans necessiten estabilitat».

Per Lluïsa Moret ICV segueix sent, però, el soci preferent. Ha recordat els anys que han governat junts a varis Ajuntaments, posant un matís a les crítiques d’Iceta. Assegura que en aquest escenari de fragmentació política està oberta a parlar amb tothom, per formar governs municipals de consens ampli. Recorda que «és el que sempre hem buscat».

En aquesta línia, Lluïsa Moret ha alertat davant partits que poden posar en perill la convivència a la ciutat. «Parlarem amb tots aquells que acceptin que vivim en una societat plural», exclou el PP de qualsevol pacte, i assegura que «Ciutadans és, encara una incògnita».

No buscar problemes nous

En aquest sentit, Miquel Iceta ha aprofitat per demanar la dimissió de José Ignacio Wert. El socialista ha assegurat que els populars només volen embolicar la troca, i recorda que «ja fa temps que demano la dimissió del Ministre». Reivindica la immersió lingüística com un model d’èxit, i una línia vermella que no es pot creuar. Afegeix que el pla del PP va en contra la mateixa Constitució, i «la Carta Magna d’ha de respectar, no és pot situar una llengua per sobre de les altres».

Els socialistes també s’allunyen dels «Ajuntaments per la Independència» de CiU i ERC. En aquest sentit, han recordat que «nosaltres volem que les coses funcionin bé, no buscar problemes afegits». Iceta s’ha mostrat incòmode quan se li ha preguntat per la Hisenda catalana. Ha recordat que és una de les seves reivindicacions, des del catalanisme d’esquerres, però no vol que se’n faci un ús interessat, apuntant cap als partits sobiranistes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here