Una cinquantena de persones van manifestar-se ahir davant de la parada de PXC a la Fira d’entitats de Sant Isidre a Viladecans, mentre que desenes més es van afegir espontàniament a la concentració promoguda per Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR)

Van llegir un manifest on es demanava que no es voti a cap partit racista el 24 de maig. També hi va haver un minut de silenci, «pels morts a la Mediterrània» i es van cridar consignes contra el racisme.

El manifest assegura que «moltes persones veuen en la migració l’única sortida momentània als problemes de subsistència». També lamenta que «a diferents barris de Viladecans es difonguin rumors, basats en informacions inventades que afectin directament als col·lectius més afectats per la crisis econòmica».

El manifest va ser signat CDC, ERC, el PSC, la PAH, ICV-EuiA i diversos col·lectius locals, comunistes o llibertaris, així com Associacions de Veïns i reivindicant a Viladecans com a ciutat d’acollida.

Davant l’arribada dels antifeixistes a la Fira d’entitats, els membres de Pxc van pujar el volum de la música, inclús durant el minut de silenci. També van fer befa dels crits de «Tots som de casa» o «Fora feixistes de l’Ajuntament». Paral·lelament, membres dels partits signants i de les organitzacions hque van participar en la protesta, inclús van sortit de les parades per afegir-se a la concentració, que va generar molta expectació a la Fira.

La radicalització del PP

Mentre que l’objectiu de l’escarni, PXC ha mostrat la seva oposició a la protesta, el PP s’hi ha mostrat indiferent, ha seguit repartint propaganda. Membres d’UCFR han criticat que els populars endureixin el seu discurs en un moment com l’actual.

Asseguren que ho fan «per no perdre més vots encara, apel·lant a l’elector més extremista». Tot i això, la protesta anava dirigida a PxC de manera exclusiva, a nivell formal.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here