Els alcaldables d’ERC de l’Àrea Metropolitana han reivindicat la seva importància en el futur Estat català; «la República catalana serà metropolitana o no serà». Els independentistes han remarcat que el seu bon govern serà clau i s’han erigit com l’únic partit que defensarà la independència i la justícia social, sense renunciar a cap dels dos eixos. A més, han afegit un tercer aspecte; la lluita contra la corrupció i una gestió ètica de la política

En una roda de premsa amb candidats de tota l’Àrea Metropolitana, Esquerra ha parlat de la importància d’una governabilitat transparent, neta i amb presència de tots els municipis, «no només Barcelona». «No volem ni sobre-sous, ni dietes injustificades», ha sentenciat Alfred Bosch. Significativament, l’acte ha tingut lloc a Cornellà, amb la presència de la candidata de la ciutat, l’amfitriona Raquel Albiol, Oriol Junqueras, de Sant Vicenç, així com els alcaldables d’Esplugues, Cevelló, Sant Andreu, Corbera, Gavà, Sant Boi, Begues, El Papiol i Sant Joan Despí.

Junqueras s’ha mostrat optimista. Ha afirmat que no es mira les enquestes, ja que «el 2012 ens donaven com a cinquena força, i vam ser segona». L’alcalde de Sant Vicenç ha assegurat que aquests comicis ERC irromprà amb força a tots els municipis del cordó metropolità, format pel Baix Llobregat, a més de Barcelona i el Vallès. «Serem rellevants i decisius, i on siguem presents, canviarem la realitat».

Reivindiquen el seu valor afegit

Junqueras ha assegurat que tots els candidats d’ERC estaran compromesos amb el procés; «ni el número 2, 5 o 15 de les nostres llistes dubtaran de la independència», referint-se a Unió. A més, ha reiterat que són «l’únic partit que és nítidament independentista, que aposta per la justícia social». Els republicans s’han compromès, en aquest sentit, a multiplicar les polítiques socials, «com ja hem fet els darrers anys on hem estat», segons Junqueras, i exercir la sobirania fiscal.

El coordinador comarcal Jordi Albert s’ha mostrat convençut que tenen un ‘target’ específic que confiarà amb ells. Amb això ha remarcat que l’aparició de noves formacions no els farà mal electoralment, i que seran una oportunitat a l’hora de formar govern. Ha coincidit amb el líder republicà en que «no tindrem justícia social si no som un Estat, però si no hem de millorar socialment, no tindrem aquesta República». Ha afegit que «aquesta és una reflexió molt compartida socialment».

Pactes post-electorals

 «Creiem en la denúncia, però ha de passar a la proposta», ha afirmat Alfred Bosch. En una línia semblant Jordi Albert ha assegurat que cada federació local podrà decidir de manera autònoma quins governs municipals formarà. «Hi haurà localitats que voldran posar un accent sobiranista a governs d’esquerres, i alguns que optaran per consistoris molt independentistes», ha conclòs el coordinador comarcal.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here