El candidat de CiU a Corbera, Èric Blanco ha demanat el vot el 24 de maig per visualitzar una majoria social i política a favor de la independència «per poder viure millor». Francesc Homs ha donat suport al candidat; «no volem ser un Estat per caprici, és una qüestió de supervivència», criticant l’espoli fiscal, l’ofec econòmic i «una legislació que ens va en contra». Els convergents han proposat crear un Viver d’Empreses i una Mesa del Tercer Sector

Tant Homs com Blanco s’ha lamentat que «no podrem garantir els serveis bàsics si no tenim un Estat». En aquest sentit, ha assegurat que si són decisius Corbera pagarà impostos a la Hisenda catalana i serà fidel a la voluntat del Parlament, tal com demana el Compromís Municipal de l’ANC. Homs ha admès que «el sí o el no es jugaran el 27 de setembre, però que els resultats de les eleccions municipals ho condicionaran».

Els altres eixos del programa convergent pivoten al voltant de la creació d’ocupació i garantir els serveis socials, entre altres aspectes propis de la ciutat. Els convergents han proposat la creació d’un Viver d’Empreses amb l’objectiu de donar facilitats als petits empresaris i els treballadors. En aquest sentit, el seu candidat ha criticat que l’Ajuntament és «un mur burocràtic», a l’hora de crear una petita corporació i ha elogiat els Plans d’Ocupació de la Generalitat i la Diputació.

Homs ha demanat fer polítiques «al costat de la gent», detectant problemàtiques que els Governs nacionals no poden veure. «Els consistoris tenen poc marge de maniobra, però amb voluntat política tot és possible». Concretament, han proposat crear una Mesa Local del Tercer Sector per treballar amb les entitats i el voluntariat. Han promès augmentar les ajudes i eximir d’impostos «aquelles persones que ho passin malament.

Èric Blanco ha demanat explotar el turisme i la cultura com a motors econòmics, però de manera sostenible. «Crearem un model de turisme exemplar a tot Catalunya».

Temps difícils per fer política

Francesc Homs ha agraït als membres de CiU a la ciutat a fer política en una època difícil, ja que «si no la fem, ens la faran». Ha ironitzat que si la política no la fa la gent normal, la farà la gent «amb el plateret al cap i el tambor». Ha afirmat que «és important criticar allò que no es fa bé, però també mullar-se a governar amb recursos limitats» i «dir que no a coses que voldries dir que sí». Els convergents s’han mostrat confiats que l’escissió d’alguns membres del seu partit no suposarà un sobresalt a nivell electoral.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here