El líder ecosocialista tanca la campanya de les municipals 2015 en una de les seves alcaldies emblemàtiques, Sant Feliu de Llobregat. Herrera acompanyat de diversos dirigents locals com la tinent d’alcalde Lídia Muñoz, o el mateix alcalde Jordi Sanjosé; així com del diputat santfeliuenc Jaume Bosch i del líder d’EUiA, Joan Josep Nuet; ha tancat la campanya nacional d’ICV-EUiA a la capital de la comarca

ICV-EUIA crida a triar l’esquerra en aquesta cruïlla històrica per avançar i no retrocedir més, tot reivindicant la «justícia» i els serveis públics. Joan Herrera ha lamentat que fa 4 anys s’optés «per les polítiques de retallades i privatitzacions». Els ecosocialistes tanquen la seva campanya a Sant Feliu, amb la presència del mateix coordinador d’ICV, Joan Josep Nuet, d’EuiA  i l’alcalde i candidat a la ciutat Jordi San José.

Joan Herrera, coordinador nacional d’ICV ha ironitzat: «som la bella política, de lluitar amb els veïns, pels drets i pels serveis públics». Crida a «fer fora la dreta, per un rescat social i no un rescat a la banca». A més, ha demanat castigar amb el vot aquells esquitxats de corrupció i es doni confiança als que tenen «les mans netes». També ha apel·lat a la unitat, assegurant que «quan estem junts som més forts, els fem més por», posant com a exemple Barcelona en Comú. «Quan l’esquerra és forta i, a més planteja canviar coses, espanta als poderosos».

ICV-EUIA, més enllà del 24M

Joan Josep Nuet, coordinador nacional d’EuiA, ha assegurat que ICV-EUIA és un projecte vigent, «amb molta corda per guanyar el 24M». Nuet ha anat més enllà; ha afegit que ICV serà decisiva i que «prendrà la Generalitat al setembre i el Congrés a l’hivern». El coordinador d’EUIA ha cridat a «no confiar en aquests partits nous, que fan grans promeses». Ha assegurat que els finança «gent que està molt a dalt», anunciant que Ciutadans és una crossa del PP per mantenir la dreta al poder.

Els ecosocialistes han recordat que estan pel dret a l’autodeterminació del poble de Catalunya, però «això no pot servir per tapar corrupció, subvencionar escoles d’elit o retallar». «No som els únics que defensem el dret a decidir, però som els únics que afegim la defensa dels serveis públics».

«Que el PP, PSC i C’s no sumin a Sant Feliu»

A Sant Feliu, tanca la llista Jaume Bosch, el veterà militant d’Iniciativa. Bsch ha finaliztat el seu discurs assegurant que és vital que PSC, PP i Ciutadans no sumin, ja que no dubtaran en pactar contra els ecosocialistes. «No ens podem permetre PP i C’s al consistori».

L’acte ha tingut lloc a Sant Feliu, ciutat governada per Jordi San José, d’ICV. Els ecosocialistes han afirmat que la ciutat ha estat un referent en polítiques d’esquerres al país. S’han mostrat orgullosos de la «tarificació social» o la municipalització de l’aigua, així com els 22 expedients sancionadors que han obert als bancs amb pisos buits. En aquest sentit, Nuet ha recordat que no tots els polítics són iguals. «No és el mateix un municipi governat per l’esquerra, que un on mana la dreta  o els socialistes».

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here