Donem continuïtat a una subsecció que cada setmana us aproparà a una recomanació d’oci i turisme a la nostra comarca. En col·laboració amb el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, també iniciem un sorteig via Twitter. Utilitzant el hashtag #BaixEscapada i explicant-nos o penjant un vídeo o una foto de la teva escapada per el Baix Llobregat, et pots endur un premi cada mes. Aquest mes de juny, sortegem entrades a Catalunya en Miniatura i al Circuit d’Aventura

Els capvespres són xerrades o conferències a l’entorn de la memòria. Enguany, parlen de: Magdalena Modolell i el seu temps.

Són 4 conferències, totes en divendres de les que ja se n’han celebrat dues i en que es pot descubrir i aprendre, en un ambient distès, com van ser el segle XIX i els inicis del segle XX a Barcelona, el Baix Llobregat i Viladecans.

Després de les conferències de Giovanni C. Cattini sobre “Catalunya en temps de lal Mancomunitat, 1914-1924” i aquest divendres de Lluís Permanyer amb “La imatge panoràmica de la Barcelona burguesa”, el proper divendres 12 de juny us recomanem que escolteu a David Gal explicar la “Història dels Modolell de Viladecans i de la Casa de la Vila” i properament, el 19 de juny, a Jaume Lligadas amb “Magdalena Modolell i la seva empremta a Viladecans”.

Aquestes xerrades però, tenen un altre alicient. Es celebren en un marc incomparable: El Museu de Viladecans

El recentment inaugurat Museu de Viladecans, està ubicat a l’edifici històric de Ca n’Amat i ofereix sis espais diferents en una mateixa planta, on s’explica la història i el patrimoni locals, amb un apartat especial sobre la vida al Delta del Llobregat al segle XIX.

Aquest projecte museogràfic complementa els d’altres ciutats veïnes, que estan centrats en altres moments històrics com la prehistòria (amb el Parc Arqueològic Mines de Gavà) o les èpoques romana (Museus de Sant Boi) i medieval (Castell de Castelldefels).

– La Sala del Celler és el punt d’informació i introducció del Museu, amb un espai per a tallers didàctics i xerrades.

– Al pati d’accés s’hi mostren elements de l’època preindustrial, lligats al món agrícola.

– La Sala Joan Amat, en honor al propietari que va reformar l’edifici a mitjan segle XIX, acull una mostra permanent d’elements singulars, amb audiovisuals i interactius sobre la història de la ciutat i del propi edifici.

– La Sala dels Cups s’anomena així perquè se n’hi van trobar quatre durant les obres que ara són a la disposició de ciutadania i visitants d’arreu en aquesta sala.

– Pel que fa a l’espai dedicat al segle XIX, se singularitza amb la Cuina, adaptada de forma museogràfica al seu aspecte en aquella època i que introdueix en un passeig històric per l’alimentació en aquesta zona deltaica de la comarca.

– A més, l’hort de la casa hi està vinculat per fer tallers sobre aquest àmbit.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here