Donem continuïtat a una subsecció que cada setmana us aproparà a una recomanació d’oci i turisme a la nostra comarca. En col·laboració amb el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, també iniciem un sorteig via Twitter. Utilitzant el hashtag #BaixEscapada i explicant-nos o penjant un vídeo o una foto de la teva escapada per el Baix Llobregat, et pots endur un premi cada mes. Aquest mes de juny, sortegem entrades a Catalunya en Miniatura i al Circuit d’Aventura

La Fundació CRAM obre les seves portes al públic per què tothom qui ho desitgi pugui visitar el Centre de Recuperació d’Animals Marins i conèixer més a prop el treball que s’hi porta a terme a les instal·lacions. Es tracta d’una entitat dedicada a la conservació i recuperació del medi marí i de les espècies que hi habiten.

A més, a través d’AulaCram, es realitzen activitats lúdiques i educatives amb l’objectiu de donar a conèixer les amenaces que afecten el medi marí i sensibilitzar a la societat sobre aquesta problemàtica.

El Centre de Recuperació del Prat de Llobregat permet acollir milers de visitants, fer-los viure en primera persona l’activitat diària del centre, conèixer les espècies marines que habiten al Mediterrani i descobrir en quina mesura podem ajudar a conservar els ecosistemes marins i les espècies que hi habiten.

Ubicat a un excel·lent entorn “natural” al Delta del Llobregat, el Centre de Recuperació d’Animals Marins és un marc educatiu ideal on podem mostrar els valors de la Fundació.

Les visites al Centre de Recuperació són sempre guiades, adaptades a totes les edats i a tot tipus de persona o col·lectiu; escoles, centres educatius, adults o famílies.

Per a aquest 28 de juny us recomanem una visita dinamitzada per famílies amb nens d’entre 6 i 12 anys per conèixer com treballen al CRAM a través d’una visita plena de sorpreses!

Descobrireu quins problemes té el mar, investigareu què passa amb els taurons, escoltareu les històries dels animals que s’estan recuperant, coneixereu molts dels racons del CRAM i entre tots decidireu què podem fer per conservar el nostre entorn. Us hi atreviu?

És imprescindible fer reserva al Telèfon 931010170 o al Email reserves@aulacram.com

CENTRE DE RECUPERACIÓ – EL PRAT DEL LLOBREGAT

La Fundació CRAM ha crescut molt en els últims anys, convertint-se en un referent en la recuperació i clínica de la fauna marina gràcies a les seves accions a nivell nacional i internacional mitjançant la cooperació amb altres entitats.

Per a consolidar aquest creixement, en el 2010 es va traslladar al nou Centre de Recuperació en el Prat de Llobregat. Es tracta de las primeres instal•lacions a nivell europeu dissenyades especialment per al tractament de cetácis, tortugues i aus marines. El nou Centre de Recuperació permet disposar de capacitat de reacció enfront als grans impactes com ara epidèmies o vessaments que pugui sofrir el medi marí, a més de ser una gran aposta per a la sensibilització social.

Situat a l‘antic Golf del Prat del Llobregat, el Centre de Recuperació disposa d’un recinte de 18.000 metres quadrats que inclouen una clínica de recuperació, un edifici d’administració, personal i educació; un espai d’estudis postmortem, i varies piscines i tancs destinats al tractament dels exemplars arribats al centre i a la seva reintroducció al mar en el menor temps possible.

EDIFICI DE CLÍNICA

Per tal de fer front als impactes sobre el medi marí, com ara epidèmies o vessaments de petroli, el Centre de Recuperació disposa d’unes instal•lacions úniques a nivell europeu per al tractament de cetacis, tortugues i aus marines, i un equip humà preparat per a l’acció a favor del medi marí les 24 hores, 365 dies l’any, a tot el litoral català.

A fi de reproduir fidelment las condicions de vida en llibertat de las especies arribades a la clínica, els espais aquàtics son fidels a las característiques de l’hàbitat mediterrani. L’objectiu? Aconseguir l’efecte d’una ‘parcel•la de mar’. Per aquest motiu, el circuit de subministrament o d’aigua prové directament del mar a un circuit semiobert.

Tortugues, dofins o aus són algunes de las especies que disposen d’un àrea de cures a l‘edifici clínic amb instal•lacions que estan dotades de quiròfans, rajos X, ecògrafs i altres aparells mèdics que possibiliten la realització de diagnòstics precisos.

EDIFICI D’INVESTIGACIÓ

Gràcies als seus estudis sobre clínica i recuperació d’animals marins amenaçats, el Centre de Recuperació suposa l’impuls d’un “Think Tank” especialitzat en biologia i veterinària a Catalunya, convertint-nos en una referència europea en la creació i transferència de coneixement al voltant de la conservació del medi marí.

L’espai d’estudis postmortem permet als científics realitzar necròpsies quan es necessiti aclarir els motius de la mort d’alguns animals. Aquestes suposen una generació de coneixement específic del centre molt útil en accions de investigació conjunta amb altres entitats de l’àmbit veterinari i biològic.

EDIFICI D’EDUCACIÓ

Per tal de fer front als nous reptes globals que afecten al medi marí, l’únic camí és la difusió i la sensibilització de la seva problemàtica. Per aquest motiu, las instal•lacions del Centre de Recuperació disposen de capacitat per a acollir milers de visitants cada any, y atraure a estudiants i científics de tot el món, dedicats a l’estudi del mar i de les seves espècies.

Milers de persones visiten cada any el Centre de Recuperació. El disseny de las piscines amb parets de vidre, opaques per dins i visibles por fora, permeten observar l’evolució dels pacients sense molèsties per als animals; exercint així la tasca de sensibilització sense interacció amb els animals que ha caracteritzat sempre les activitats del CRAM.

El recinte està inclòs en una zona d’alt interès natural i paisatgístic, el delta del Llobregat, la qual cosa permet situar el CRAM dins els itineraris guiats de la zona i ampliar, així, les activitats de difusió.

 I si no et vols esperar a la setmana vinent i vols descobrir més #BaixEscapades per el teu compte, consulta la Guia d’Oci del Consorci de Turisme del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here