Aquest dimarts, amb motiu de la revetlla de Sant Joan, Martorell acollirà per dotzè any consecutiu la Flama del Canigó que recorrerà els carrers de la població en un acte que promou l’associació de veïns del Pont del Diable i la col·laboració de la secció local d’Òmnium Cultural

La Flama del Canigó és una tradició catalana vinculada al solstici d’estiu que té lloc en diversos indrets dels Països Catalans cada any, entre el 22 i el 23 de juny. S’inicia amb la renovació del foc al cim del Canigó i culmina amb l’encesa de les fogueres de la nit de Sant Joan després que la flama, portada per voluntaris, es reparteixi per tot el país.

Des de fa dotze anys, la Flama del Canigó arriba a Martorell, els primers anys des de Sant Feliu de Llobregat i els darrers des d’Esparreguera. El president de l’associació de veïns Pont del Diable, Àngel Anton explica que “la Flama arriba procedent del Canigó amb els companys d’Esparreguera i per a nosaltres aquest acte té un sentiment identitari. Als inicis la foguera l’enceníem d’una flama que recollíem d’un ciri de la Capella de Sant Joan”.

Sardanes i manifest

El recorregut serà pels carrers del casc antic del municipi fins al Pont del Diable. A dos quarts de set de la tarda tindrà lloc una audició de sardanes a la plaça de la Creu a càrrec de la Cobla Ciutat de Manresa amb la col·laboració de la Secció Sardanista de Martorell.

La Flama del Canigó té previst l’arribada a la plaça de la Vila amb la presència de l’alcalde Xavier Fonollosa i el regidor de Cultura, Sergi Corral. Tot seguit es farà la lectura del manifest.

En plena revetlla de Sant Joan, a dos quarts de nou del vespre, els veïns del barri Pont del Diable aniran a peu fins a la Font de la truita per sopar. A un quart d’onze del vespre, la tornada al barri es farà amb les atxes de vent enceses per la Flama del Canigó i encesa de la foguera de Sant Joan.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here