El dia 28 de juny es commemora el Dia Internacional de l’Orgull LGBT (lesbianes, gais, bisexuals i transexuals), més conegut com a ‘Dia de l’Orgull Gai’. L’Ajuntament de Sant Boi s’hi sumarà penjant aquest dissabte al balcó de la Casa de la Vila una bandera de l’arc de Sant Martí, símbol de diversitat i expressió de les reivindicacions del col·lectiu.

La col·locació de la bandera és un gest públic de compromís de l’Ajuntament de Sant Boi amb la igualtat d’oportunitats i la garantia dels drets socials de totes les persones, amb independència de la seva orientació sexual. L’Ajuntament considera que la tolerància, el respecte i la dignitat intrínseca de cada ésser humà són valors irrenunciables.

El Dia Internacional de l’Orgull LGBT se celebra el 28 de juny en record dels disturbis de Stonewall de l’any 1969, quan en la matinada del 28 de juny es van produir un conjunt de manifestacions espontànies i violentes contra una redada policial al pub Stonewall Inn del barri novaiorquès del Greenwich Village. Aquests fets són considerats com l’inici del moviment d’alliberament homosexual a tot el món.


Enllaços d’interés

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here