La Festa dels Miquelets d’Olesa, que se celebrarà els dies 5 i 6 de setembre, es presenta amb l’objectiu de doblar les xifres d’assistents i de recreadors de l’any passat que van ser de 10.000 i un centenar respectivament

La Festa dels Miquelets d’Olesa, que se celebrarà els dies 5 i 6 de setembre, es presenta amb l’objectiu de doblar les xifres d’assistents i de recreadors de l’any passat, que van ser de 10.000 i un centenar respectivament.

Avui s’ha presentat als mitjans de comunicació la Festa dels Miquelets d’aquest any i el cartell que promocionarà un esdeveniment que vol ser referent arreu del territori català.

Aquest any, com a principal novetat,  la Festa es farà en dos dies i es recrearan nous personatges, el Roig d’Esparreguera, el Mestre de Minyons i el Pare Predicador que enriquiran, encara més la recreació històrica dels fets succeïts a Olesa durant la Guerra de Successió (1705-1714).

D’altra banda, també es potencia la festa infantil, un fet especialment significatiu per als organitzadors de la Festa. Els infants, que l’any passat ja van tenir un protagonisme molt rellevant, “han estat capaços d’arrossegar els pares i fer que participin a la Festa com a figurants” . I és que tant els representants de l’Associació Cultural La Festa dels Miquelets com de l’Ajuntament, volen que aquesta festa esdevingui, cada vegada més, un referent per a la comarca i per al país.

En aquest sentit el regidor de Cultura i membre actiu de Miquelets, Xavier Rota, ha  assegurat que des de l’Ajuntament “s’empraran tots els esforços necessaris per fer-ho possible”.  Rota ha destacat que l’any passat ja es va fer un gran pas en aquest sentit “quan la Generalitat va col·locar un plafó  que deixa constància dels fets més rellevants succeïts a Olesa”. En recents converses entre l’associació organitzadora de La Festa dels Miquelets i la regidoria de Cultura ha sorgit la proposta de catalogar La Festa dels Miquelets com a Festa d’Interès Local per tal d’enfortir-la tant en el contingut com en la difusió d’aquesta, donada la projecció cultural, turística, festiva i de promoció del comerç i artesans locals que està adquirint amb el pas dels anys.

El president de l’Associació Cultural La Festa dels Miquelets i sots president de Miquelets de Catalunya, Miquel Paloma, ha volgut destacar el “rigor històric” de la recreació que es fa a Olesa. En aquest sentit ha explicat que el vestuari, les armes, les sabates, l’ambientació… “tot és absolutament fidel a l’època”. És precisament la seva fidelitat i rigorositat en la recreació que fa que la Festa dels Miquelets sigui diferent a qualsevol altra”.  Per fer-ho possible, ha dit, “ hi ha un treball previ de recerca per part d’historiadors impressionant”. I és que fins i tot la forma de cosir els vestits, les ulleres, els botons… tot, és absolutament fidel a l’època.

EL CARTELL:

Aquest any el cartell de la Festa dels Miquelets, del dissenyador Pep Boltà, és un homenatge a Joan Tosas, l’abanderat dels Miquelets d’Olesa que va morir l’any passat. Tosas va ser puntal de la organització de l’edició de 2014 de La Festa dels Miquelets.

EL PROGRAMA:

El programa definitiu de La Festa dels Miquelets es presentarà abans de les vacances d’estiu.

 

Font:  Ajuntament d’Olesa de Montserrat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here