El Consell Comarcal del Baix Llobregat disposa d’un punt d’informació, assessorament i suport del Programa de Garantia Juvenil, mitjançant la Xarxa d’Impulsors de Garantia Juvenil

El programa és una iniciativa europea d’ocupació juvenil per reduir l’atur, que actualment s’està implementant progressivament i que concentrarà un catàleg ampli de serveis i recursos per a que les persones joves puguin assolir l’objectiu principal del projecte: la seva inserció laboral, o bé la millora de la seva ocupabilitat mitjançant la realització de formació, pràctiques en empreses o d’altres actuacions en matèria d’orientació i capacitació laboral.

El programa consta de 3 itineraris que ajudaran a la millora de la intermediació, a la millora de l’ocupabilitat o afavorir l’emprenedoria. Amb aquests itineraris la persona jove podrà adquirir les competències necessàries per la seva inserció en el món laboral.

1.- Suport en l’orientació laboral i la cerca de feina.
2.- Reforç de la formació i experiència professional.
3.- Suport per a posar en marxa una idea de negoci.

Durant tot el procés el/la jove estarà tutoritzat i tindrà un acompanyament fins la seva ocupació efectiva en el món laboral. Aquesta tutorització podrà ser més o menys intensiva i especialitzada segons les necessitats de la persona jove.

Per facilitar i ajudar la inserció de la persona jove al mercat laboral, el Programa de Garantia Juvenil contempla una sèrie de bonificacions per a l’empresa en les modalitats de contractes Indefinits (tarifa jove), Formació i Aprenentatge, en Pràctiques i a temps parcial amb vinculació formativa. Totes les bonificacions de Garantia Juvenil seran acumulables i compatibles amb els programes, ajuts i subvencions del Servei d’Ocupació de Catalunya.

El programa va destinat a les persones joves que tenen entre 16 i 24 anys, o menys de 30 anys amb una discapacitat igual o superior al 33%, que no tenen feina ni estan formant-se.

El punt d’informació de la Xarxa d’Impulsors que disposa el Consell Comarcal atent a les persones joves de 22 municipis de la comarca: Abrera, Begues, Castellví de Rosanes, Cervelló, Collbató, Corbera de Llobregat, Esparreguera, Martorell, Molins de Rei, Olesa de Montserrat, Pallejà, La Palma de Cervelló, El Papiol, Sant Andreu de la Barca, Sant Climent de Llobregat, Sant Esteve Sesrovires, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles de Llobregat i Vallirana.

Les persones joves de la resta de municipis del Baix Llobregat disposen d’un punt propi d’impulsors/res al seu ajuntament, aquests són: Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, El Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat i Viladecans.

Aquest programa està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministerio de Empleo y Seguridad Social i cofinançat pel Fons Social Europeu en el marc de l’Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb el Programa de Garantia Juvenil “Xarxa d’Impulsors del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya”, regulat per l’Ordre EMO/381/2014.

Per a més informació us podeu posar en contacte amb el servei mitjançant l’adreça de correu electrònic garantiajuvenil@elbaixllobregat.cat

Font: Consell Comarcal del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here