Aquest any s’ha programat per al dissabte, 18 de juliol (18.15-2.15 h) un servei especial d’autobús gratuït des del centre a la platja i a la inversa. Parades: carrer Santiago Rusiñol/Pintor Serrasanta i avinguda Pineda/Passeig Marina

Del 16 al 19 de juliol Castelldefels celebra una nova edició de les emblemàtiques Festes del Mar. Amb un ampli programa d’activitats vora el mar, aquestes festes se celebren cada any amb motiu de la diada de la Mare de Déu del Carme, patrona de pescadors i mariners.

Aquest any, les festes comencen el dijous, 16 de juliol (18 h), dia de la Mare de Déu del Carme, amb la Missa solemne en honor a la patrona a l’església de Can Bou i, a continuació, la tradicional Processó pels carrers dels barris amb tradició marinera i pel centre de Castelldefels, organitzada pel Club Nàutic Castelldefels, el Club Marítim Castelldefels i la Parròquia Santa Maria de Castelldefels. La processó finalitza al Club Marítim on embarcarà la Verge fins el Club Nàutic, si l’estat del mar ho permet. En cas contrari aquest recorregut es farà per carretera.

El divendres, dia 17, el programa continua amb ales 19 hores amb una Hora del Conte especial a la Biblioteca de la Platja Carme Romaní amb l’espectacle Contes de pirates, a càrrec del pirata Kim Arnal. La jornada inclou també alguna novetat d’aquest any: a les 19.30 h, actuació a la plaça de les Palmeres de la jove orquestra anglesa Princes Henry’s School, amb repertori de jazz i bandes sonores de pel·lícules i musicals; i a les 21.30 h, torna el taller de country al mateix espai a càrrec de l’associació Castelldefels Balla Country.

Els plats forts de les festes arriben el dissabte 18. El programa va inclou, en la vessant més esportiva, la 16a edició del torneig 4×4 de vòlei platja “Voleiboom” al Beach Club Esportiu El Péndulo (10 h); el Mercat del Mar (18-24 h), amb paradetes artesanals i de temàtica marinera al passeig Marítim; i l’emblemàtica representació del Desembarcament de Pirates (20 h) a la platja precedida d’una Cercavila de Pirates amb els actors, actrius i figurants que hi participen. La cercavila surt de la plaça de les Palmeres (19 h) per arribar a l’alçada del carrer 11, al lloc del Desembarcament Pirata, coordinat i dirigit per l’escola d’arts escèniques de Castelldefels Performing Arts. Després (21.15 h), torn per a la Sardinada popularorganitzada per l’Agrupació de Pirates Sardiners, focs artificials al Parc del Mar (23.30 h) i el concert-ball amb l’orquestra Aquarium (23.45 h) al solar del passeig Marítim 161-163.

Aquest any s’ha programat per al dissabte, 18 de juliol (18.15-2.15 h) un servei especial d’autobús gratuït des del centre a la platja i a la inversa:Parades: carrer Santiago Rusiñol / Pintor Serrasanta i avinguda Pineda / Passeig Marina.

Diumenge 19, a la platja continua el torneig 4×4 de vòlei platja “Voleiboom” (10 h) i el Mercat del Mar (11-22 h), mentre que a la plaça de les Palmeres tindrà lloc l’espectacle infantil Els exploradors de l’aigua, i actuació castellera amb els Castellers de Castelldefels que estaran acompanyats en aquesta ocasió pels Castellers de Gavà. A les 20 h, temps per gaudir del tradicional Concert de l’Associació Musical de Castelldefels a l’Església de la Mare de Déu del Carme (Can Bou). El cap de setmana i les Festes del Mar es tanquen a les 21.45 h a la plaça de les Palmeres al compàs de la cantada d’havaneres amb el grup Mestre d’Aixa complementada amb el tradicional repartiment de rom cremat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here