Durant l’agost continuarà duent-se a terme aquesta important campanya iniciada al juliol i coordinada pel CRARC, dins un projecte que tindrà una durada de tres anys

L’actuació, coordinada pel CRARC (Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya) forma part d’un projecte que durarà tres anys amb l’objectiu d’eliminar la població de tortugues exòtiques, així com la introducció d’una població de tortuga de rierol (Mauremys leprosa). Aquesta segona acció està lligada al projecte transversal de conservació de la tortuga de rierol a la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

Durant els mesos d’estiu, es capturaran amb trampes de nansa o assolellament les tortugues exòtiques, que seran traslladades al CRARC. Els animals en pitjor estat de salut se sacrificaran per a ús científic i estudi de malalties presents a l’ecosistema del pantà de Vallvidrera, i els animals en millor estat de salut es posaran en quarantena i es donarà l’opció de dotar-los de microxip i d’adoptar-los.

La presència de fauna al·lòctona té un important efecte sobre els ecosistemes. Espècies com la tortuga de Florida (Trachemys scripta), de gran voracitat i elevada taxa de reproducció, pot arribar a exterminar totes les larves d’amfibis i invertebrats d’un determinat punt d’aigua.

Des del CRARC subratllen de nou la importància de no alliberar espècies de fauna al parc i recorden que, un cop al medi natural, quan es localitza una espècie al·lòctona invasora, la llei obliga a la seva eliminació inmediata.

 

Imatge: Tortugues d’aigua al·lòctones al pantà de Vallvidrera. Autor: CPNSC

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here