La moció, presentada per ERC, ICV i CUP, era conseqüència del pacte signat per aquests partits i CiU al maig. En el Ple, però, sí que es va aprovar una moció de suport al Correllengua, presentada pels republicans

Dimecres, 29 de juliol, es va celebrar un Ple municipal àgil en què el consistori va rebutjar, amb els vots de PSC, Ciutadans i PP, l’adhesió d’Esplugues a l’Associació de Municipis per Ia Independència.

La proposta era conseqüència de l’acord signat amb l’Assemblea Nacional Catalana el 20 de maig passat, pel qual els partits signants es comprometien a presentar aquesta moció i a defensar la independència des del municipi, entre altres qüestions.

En la defensa de la moció, Oriol Torras, regidor d’ERC-Acord Munipal, va explicar que havia demanat que el vot fos secret per permetre que algun regidor socialista pogués trencar la disciplina de vot amb tota llibertat; tanmateix, no va ser possible, segons el secretari, i es va fer una votació individual, que en tot cas no va donar cap sorpresa.

Sí que es va aprovar la moció en suport al Correllengua, que preveu ajudar la Coordinadora d’Associacions per la Llengua perquè continuï organitzant aquesta iniciativa de promoció de la llengua catalana i totes aquelles encaminades a la defensa del català. Només hi van votar en contra PP i Ciutadans.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here