El Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat i l’Associació Espigoladors han signat un conveni perquè aquesta entitat s’encarregui de la distribució i processament de les fruites collides a l’Arborètum de la Masia de Can Comas, seu del centre d’informació i les oficines del Parc Agrari del Baix Llobregat. Aquesta entitat també s’encarregarà de realitzar activitats d’aprofitament alimentari

D’acord amb el conveni, l’Associació Espigoladors, nascuda amb l’objectiu de lluitar contra el malbaratament alimentari i la dificultat d’accés a una alimentació sana, saludable i nutritiva de persones en situació de vulnerabilitat, dóna part dels productes a entitats socials, fent accessibles aliments frescos, sans i saludables a persones que tenen dificultats per consumir-los.

L’Associació Espigoladors té també com a objectiu recuperar el valor dels aliments i concebre les minves alimentàries com un recurs i no com un residu atès que cap aliment en bon estat hauria de ser considerat un residu. En aquest sentit, converteixen i comercialitzen aquests productes en forma de conserves naturals i artesanals, com ara melmelades, cremes i salses. En aquest procés hi participen també altres entitats socials receptores i col·lectius en risc d’exclusió social, que donen oportunitats laborals a diverses persones de col·lectius excloents.

En el marc d’aquesta col·laboració, el mes de juny es van espigolar camps de pastanagues de Josep Pañella, productor del parc Agrari, i es van realitzar posteriorment  tallers de cuina d’aprofitament de la pastanaga. També s’han espigolat camps als municipis de Viladecans, Gavà i Sant Boi de Llobregat, amb les mateixes finalitats.

L’Arborètum dels terrenys de Can Comas conté una col·lecció d’espècies i varietats tradicionals d’arbres fruiters cultivats en l’àmbit de la comarca del Baix Llobregat que han estat relegades per varietats noves més productives i comercials. El seu objectiu és mantenir el patrimoni ecològic i cultural, així com conservar un banc de material genètic que garanteixi la continuïtat d’aquestes varietats.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here