L’Ajuntament ha escollit propostes innovadores amb un valor afegit de caràcter social

El Programa CoBoi Innova de l’Ajuntament de Sant Boi ha seleccionat els 5 projectes ciutadans que ajudaran a revitalitzar espais de la ciutat actualment en desús o amb un nivell baix d’activitat.

Els projectes escollits són: Circula Cultura (espai de trobada sociocultural al barri de Marianao), The Goodbiker (taller de reparació i intercanvi de bicicletes), Juca (activitats extraescolars i jocs de taula), Eixam (comunitat virtual i física de petits negocis i entitats) i Óla (aparador temporal per a exposició i venda ‘on line’ i ‘off line’ de productes).

Els espais on es duran a terme aquests projectes són els quioscos de la plaça Generalitat (Circula Cultura) i del carrer Bonaventura Calopa (The Goodbiker), el local municipal Can Boneu (Juca) i l’eix comercial del carrer Víctor Balaguer (Eixam i Óla).

L’Ajuntament cedirà aquests espais a les persones promotores dels projectes seleccionats durant un període d’un any (prorrogable fins a quatre).

L’Ajuntament de Sant Boi va llançar fa mesos, mitjançant el Laboratori Cívic d’Emprenedoria i Economia Social (CoBoi), la convocatòria d’un concurs d’idees per donar nova vida a espais públics en desús mitjançant projectes innovadors amb valor social i amb un impacte positiu en el territori.

15 projectes es van presentar a la convocatòria. Després de diverses fases, ara s’han escollit les 5 propostes finalistes. Els projectes seleccionats reben suport municipal mitjançant formació, tallers de co-creació i assessorament especialitzat en projectes d’economia social.

Darrere els projectes hi ha una vintena de persones. La majoria tenen menys de 30 anys. Són majoritàries les persones amb estudis universitaris i gairebé la meitat tenen experiència prèvia en temes d’emprenedoria social.

PROJECTES

CIRCULA.CULTURA (quiosc plaça Generalitat)
Espai de trobada per a gent i entitats de Marianao per acollir i compartir iniciatives de caire cultural útils per a la vida quotidiana del barri. El quiosc vol ser un espai de dinamització de la plaça i de canalització de les inquietuds culturals del barri.

THE GOODBIKER PETIT TALLER DE BICIS (quiosc carrer Bonaventura Calopa)
Taller de reparació i manteniment, compravenda i intercanvi de bicicletes de segona mà per promoure l’ús com a vehicle urbà. Activitats formatives al voltant de la bicicleta.

JUCA (ESPAI DE JOC-FRIKIGAMES+NEXUM) (local municipal Can Boneu)
Espai per a la dinamització comunitària mitjançant l’organització de partides i demostracions de jocs de taula i la posada en contacte de persones amb aficions de joc comunes. Al mateix temps, és un esplai infantil i juvenil, ludoteca per a infants de 0 a 12 anys i espai de treball per donar continuïtat al pla d’estudis durant períodes d’expulsió.

EIXAM (eix comercial Víctor Balaguer)
Plataforma web per crear una comunitat virtual i física de petits negocis i entitats amb interessos i valors similars. Suport legal i organitzatiu. Espais buits comercials disponibles per compartir.

ÓLA (eix comercial Víctor Balaguer)
Aparador modular i temporal per a l’exposició i venda de productes de botigues on line i off line, amb funcions de reclam i motor del comerç de l’entorn.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here