Els Ajuntaments de Castelldefels i Cornellà s’han sumat al conjunt de municipis de Catalunya i de la resta de l’Estat per oferir als governs autonòmics i al govern central recursos jurídics, econòmics i d’habitatge que ajudin a afrontar la crisi humanitària dels refugiats a Europa

Castelldefels

L’Ajuntament de Castelldefels comparteix la iniciativa de crear una xarxa de ciutats d’acollida pels milers de refugiats que aquests dies fugen dels seus països d’origen. “Aquest flux migratori, que respon a causes humanitàries, està trucant a les nostres portes i la resposta no pot ser el blindatge de les fronteres i la ceguesa davant el drama de milers de famílies que fugen de la guerra, la fam i la penúria” ha manifestat l’alcaldessa de Castelldefels, Candela López Tagliafico. 

És per això, que l’Ajuntament de Castelldefels s’ha sumat al conjunt de municipis de Catalunya i de la resta de l’Estat per oferir als governs autonòmics i al govern central recursos jurídics, econòmics i d’habitatge que poden ajudar a afrontar la crisi.

L’Ajuntament creu que aquesta crisi demanda una resposta àgil, unitària i eficaç per crear una xarxa internacional d’acollida. Homes, dones i nens, de la mateixa condició que nosaltres, es mereixen una vida digna, lluny de la guerra, la misèria i la destrucció que assola els seus llocs d’origen.

L’Ajuntament de Castelldefels, compromès amb el projecte “Ciutats Defensores dels Drets Humans”, ja ha participat en la primera reunió del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD), destinada a afrontar l’actual crisi humanitària dels refugiats. 

Desprès de la reunió, celebrada el passat divendres 4 de setembre, l’Ajuntament de Castelldefels està estudiant el projecte, que des de 2013, porta a terme el FCCD dins de la campanya internacional de suport a les poblacions de països en conflicte. En aquest procés, a partir d’ara, l’Ajuntament participarà activament en el seguiment de la crisi derivada pel desplaçament de milers de persones amb destinació a Europa. 

I compten amb la ciutadania de Castelldefels per establir canals de col·laboració. I es sumem a l’exigència al govern espanyol perquè agilitzin els tràmits d’asil per tal de facilitar l’acollida dels milers de desplaçats que aquests dies arriben a territori europeu.

Davant d’aquest repte internacional la resposta ha de ser coordinada entre governs, institucions i entitats. Entitats com les Organitzacions No Governamentals (ONG), amb les que la societat civil hi col·labora molt activament, i que a dia d’avui estan treballant sobre el terreny atenent les necessitats més bàsiques dels desplaçats. Aquesta coordinació transversal  ha de permetre afrontar amb garanties l’actual crisi humanitària.

Cornellà

A la iniciativa de l’Ajuntament s’han sumat entitats i ONGs de la ciutat com Cornellà Solidari, la Coordinadora contra la Marginació de Cornellà, l’assemblea local de la Creu Roja i la FAVCO
El consistori també convocarà una manifestació cada dimecres a les 20h a la porta de l’Ajuntament per reclamar al Govern central que actuï davant la situació d’emergència que pateixen els refugiats.

L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat ha iniciat les gestions per tal d’adherir-se a la Xarxa de Ciutats Refugi, promoguda per Barcelona que, amb col·laboració de municipis, entitats supramunicipals i organitzacions no governamentals, s’està creant arreu del país per poder oferir ajuda als milers de refugiats que cada dia arriben a les fronteres europees fugint de conflictes armats.

El consistori manifesta el seu compromís de treballar amb tots els municipis, entitats i institucions que participin en aquesta xarxa, per donar assistència a totes aquestes persones que estan patint les conseqüències de la guerra, però creu que és indispensable la implicació de l’Estat i la Generalitat per coordinar i gestionar els recursos necessaris.

L’Ajuntament de Cornellà vol mostrar d’aquesta manera el seu suport i solidaritat davant la greu crisi humanitària que comporta el desplaçament cap a Europa de milers i milers de persones de totes les edats, que fugen amb por i desesperació de les guerres, la persecució i el terror que pateixen en els seus països d’origen.Suport al Manifest de Pallassos Sense Fronteres
Al mateix temps, l’Ajuntament ha decidit adherir-se al manifest de Pallassos Sense Fronteres (PSF) respecte de la greu situació dels infants refugiats. El manifest proposa a la ciutadania concentrar-se els dimecres, 9 de setembre, a les 20 hores davant la porta dels ajuntaments.

Cornellà també convocarà als seus veïns i veïnes a concentrar-se com a exemple de ciutat solidària i defensora dels drets dels infants, per fer un “minut de la vergonya”, i reclamar que els governs actuïn segons la Convenció de Ginebra.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here