Un combat urbà pels carrers del nucli antic i una batalla amb bombardes de farina han estat els actes destacats del darrer dia de la festa

“Viurem lliures o morirem!”. Aquest és el lema dels Miquelets i el crit que s’ha sentit en nombroses ocasions al llarg d’un cap de setmana en el qual Olesa ha fet veritablement un salt en el temps, fins al segle XVIII, gràcies a la formidable feina de recreació que han fet els responsables de la Festa dels Miquelets 2015. I ha estat una festa que ha aconseguit notablement el seu objectiu gràcies a l’ampliació d’un dia més d’activitat: fer que els veïns d’Olesa però també gent arribada de molts altres indrets hagin participat massivament de les diferents activitats de la festa i hagin també omplert de vida les parades del mercat barroc i les sales dels diferents locals i restaurants col·laboradors.

Després de les moltes activitats d’ahir, amb la batalla al parc municipal i l’ajusticiament del capitost capitán Maria, així com l’homenatge al memorial 158, avui s’ha pogut tornar a visitar els campaments dels Miquelets i el mercat barroc. A les 11 del matí ha tingut lloc una de les novetats de la festa dels Miquelets 2015: el combat urbà per diferents carrers del casc antic. Ha estat un combat diferent al recreat al parc municipal dissabte, amb els dos bàndols amagant-se i atacant per diferents carrers del nucli antic, seguits novament per una multitud. Els trets, els crits i els soldats “morts” han estat els protagonistes d’una recreació que ha demostrat que les persones que integren els Miquelets viuen i respiren en ple segle XXI ben bé com si fossin soldats i oficials del segle XVIII.

Novament, moltes persones han seguit aquest combat urbà inclòs com a novetat dins la Festa dels Miquelets 2015, entre ells molta canalla i també moltes persones arribades de fora d’Olesa. I el balanç general de la Festa dels Miquelets 2015 és d’excel·lent.
Després del combat urbà, els actes han seguit amb un taller de tabals i cançons per als més petits, i un taller de castells a càrrec dels Castellers d’Olesa. La Festa dels Miquelets 2015 s’ha clos amb La Pedregada, un combat amb bombardes de farina que va fer les delícies de desenes de nens i nenes, i també de molts adults.

La gran afluència de gent a totes les activitats, així com la gran implicació i col·laboració de comerços i ciutadans ha possibilitat que la Festa dels Miquelets 2015 hagi estat un èxit rotund. Així ho ha afirmat el president de Miquelets d’Olesa, Miquel Paloma, que també ha destacat la gran satisfacció de veure com la canalla s’ha abocat també en la celebració, ja que la potenciació de la festa infantil era un altre dels objectius.

La mateixa satisfacció que Miquel Paloma tenien avui l’alcaldessa d’Olesa, Pilar Puimedon; i el regidor de Cultura i destacat Miquelet, Xavier Rota, tant per la gran resposta olesana a La Festa dels Miquelets, com per la bona afluència de gent vinguda de fora. Puimedon ha lamentat que ara per ara Olesa no pugui oferir als visitants un establiment on fer nit, i per això ha fet una crida a la iniciativa privada per fer possible un hotel a Olesa que pugui donar servei en esdeveniments com el d’aquest cap de setmana. Xavier Rota també ha dit que era “tot un orgull” que es reconegui Olesa com la capital de la recreació de la Guerra de Successió gràcies a la Festa dels Miquelets.

Font: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here