Oriol Junqueras ha assegurat que “la independència és una caixa d’eines per poder arreglar el nostre país. Volem tenir les eines i la responsabilitat per poder utilitzar-les”. A més de Sant Vicenç, Viladcans també va acollir un acte de Junts pel Sí aquest cap de setmana

Junts pel Sí ha presentat aquest dissabte la seva candidatura a Sant Vicenç dels Horts en un acte amb més de 200 persones. Eduardo Reyes, cap de llista territorial de Junts pel Sí, ha recordat com va arribar a Catalunya des de Córdoba amb els seus pares i com s’ha convertit en la seva terra. Reyes ha explicat que va decidir fer-se independentista perquè “Espanya no té solució”. I ha animat la gent a sumar-se perquè “ara tenim l’oportunitat de fer una veritable democràcia, tot i que ens haguem de separar”. Però ha advertit als presents que “els diran de tot, que no es podran pagar les pensions, que es quedaran sense l’euro, fora d’Europa. Tot això és mentida. Catalunya no pot mirar cap endavant perquè Espanya li trepitja la cua, li deu més d’un bilió d’euros”. El candidat ha recordat que Catalunya genera els recursos suficients com per garantir l’estat del benestar i oferir a les futures generacions un futur millor. En aquest sentit, ha encoratjat els assistents a apostar el 27 de setembre per la candidatura de Junts pel Sí perquè “tenim l’oportunitat d’aconseguir la llibertat del país, i aquesta es presenta el 27 de setembre, perquè serà l’única oportunitat de ser responsables dels nostres errors, però també beneficiaris directes dels encerts per utilitzar-los pel bé comú de Catalunya”.

Oriol Junqueras ha iniciat la seva intervenció recordant com era Sant Vicenç dels Horts fa 40 anys i com “gràcies a la gent del poble i a les persones que van venir d’altres parts de l’Estat espanyol el van canviar”. Junqueras també ha fet èmfasi en el fet que Sant Vicenç dels Horts fos dels primers pobles catalans que van apostar per la immersió lingüística. Per aquest motiu, ha advertit que avui “moltes de les coses que es van aconseguir, ara estan en perill. Per aquest motiu és necessari fer un altre esforç”. I ha animat la gent a unir-se al projecte de Junts pel Sí per “salvar tot el que hem construït, perquè si no ho perdrem”. Davant la forta abstenció dels joves a les urnes, Junqueras els ha interpel·lat directament perquè “ara teniu un repte, l’oportunitat de ser els protagonistes del gran canvi, perquè la independència és l’ oportunitat de tenir les eines per arreglar- ho tot”. Però ha recordat que la independència “no és una vareta màgica. És una caixa d’eines. Volem tenir les eines i la responsabilitat de poder utilitzar-les”.

El candidat Josep Rull ha explicat que aquesta és una campanya molt emocionant perquè es mou “amb la il·lusió, l’optimisme i l’esperança. I quan hi ha un poble que es mou amb aquests impulsos és imparable. Som una nació única a Europa i al món”. Rull ha criticat que el Govern espanyol estigui obsessionat “en prohibir la democràcia”. I ha advertit que “nosaltres, el 27S farem un exercici democràtic, el referèndum que no ens van deixar fer”. El candidat també ha recordat que Catalunya genera prous recursos com per millorar les pensions i generar llocs de treball. Però per aconseguir això, “necessitem les eines que té qualsevol país normal”. I ha assegurat que si guanya la candidatura de Junts pel Sí “tindrem l’oportunitat de fer-ho”, perquè “som la candidatura del sí, la papereta de la il·lusió. Som un corrent imbatible d’esperança. Mai ens hem rendit, tenim el repte de deixar als nostres fills un país millor. Junts guanyarem la llibertat d’aquest poble”, ha conclòs.

Finalment, Magda Casamitjana s’ha referit a la candidatura Junts pel Sí com “una pinya per tirar endavant el país”. La candidata ha fet una crida al vot femení, recordant l’acte d’aquest matí que s’ha realitzat per tot Catalunya, perquè “si les dones no van a votar, si no hi som, si no posem la mirada femenina per les 5 coses a la vegada, això no funcionarà”.

Casals: “Volem posar el nostre color al mapa d’Europa”

Viladecans ha acollit un acte de la candidatura de Junts pel Sí que han protagonitzant Muriel Casals, Jordi Turull i Anna Simó (números 3, 10 i 13 respectivament, de la candidatura de Barcelona).

Davant 300 persones, Muriel Casals ha fet una defensa abrandada dels motius pels quals Catalunya ha de ser un estat i ha afirmat que “el procés el vivim amb una gran alegria” i ha afegit que “si pensem en el nostre passat demostrem que som un poble resistent.” Per a Casals “ara tenim un projecte: volem posar el nostre color al mapa d’Europa. Volem posar de manifest la nostra diversitat, no som ni millors ni pitjors, som com som. ”

La número 3 per Barcelona ha parlat de “cansament” a l’hora de referir-se a la relació entre Catalunya i Espanya “estem buscant una nova relació cansats del que havia intentat el catalanisme tradicional, que era voler canviar Espanya” i ha afegit “no volem ser insultats ni provocar el sentiment de ganes d’insultar. ”

Finalment, Muriel Casals s’ha preguntat: “per què volem un estat? Per una qüestió de dignitat, perquè és el normal. Tenir un estat vol dir tenir uns instruments per gestionar la part pública dels recursos, perquè som partidaris de l’estat del benestar. ”

El número 10 de la candidatura, Jordi Turull, ha afirmat que “la política és com les famílies: tot el que fem prem sentit si respon a dos objectius: que la gent visqui millor i sigui més feliç, i pensant en què has de deixar un país millor als fills.” En aquest sentit ha parlat de la necessitat d’una Catalunya independent afirmant que tenim dues opcions “la via de resignació i d’anar-nos apagant, o fer el que farem el 27S que és prendre la decisió que ens hagués agradat prendre el 9N: oferir a la gent que a través de les urnes digui el que pensa quan la resposta de l’Estat espanyol són querelles i la guàrdia civil.” Per a Turull “quan els catalans paguem i callem des de l’Estat espanyol se’ns estima, quan aixequem el dit ens insulten”.

Per la seva banda, Anna Simó, número 13 de la candidatura, ha afirmat que “aquest moviment és l’únic camí per la Catalunya que ens mereixem, sense retallades i a favor de la justícia social. ”

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here