La número dos de Junts Pel Sí, Carme Forcadell ha alertat que «la democràcia i el benestar estan en perill a Catalunya, si segueix formant part de l’Estat espanyol». Forcadell ha celebrat, però, que «els catalans ens podem posar d’acord quan l’Estat de dret està en perill». Ho ha fet en un acte de precampanya davant de mig miler de persones a Sant Feliu

Ha assegurat que dins d’Espanya és impossible «viure millor». En aquest sentit, ha afirmat que mai es podrà celebrar un referèndum dins l’Estat espanyol, «per poder decidir abans cal superar el marc legal». A més, Joan Tardà ha reivindicat que cal culminar ràpid el procés, perquè els drets dels catalans estan en escac, «i si no guanya el Sí el 27S en mat».

Tardà ha reivindicat l’obligació de deixar a les properes generacions un país millor «i no una democràcia low-cost». En aquest sentit, Junqueras ha alertat que «la independència per si sola no és la solució a tots els problemes». El republicà afirma que la República catalana donarà als ciutadans les eines per fer les coses d’una manera diferent.

«Sant Feliu i el Baix Llobregat han de liderar el procés»

Joan Ramón Casals ha cridat Sant Feliu, com a capital del Baix Llobregat, a liderar el procés d’independència. «Figueres i Sant Feliu tenim moltes coses en comú, com un teixit associatiu i una societat civil implicada, però també compartim els incompliments de l’Estat»; amb aquest exemple, el conseller Santi Vila i Casals han reivindicat el soterrament de l’estació de tren a la ciutat.

Irònicament, Forcadell ha agraït al Tribunal Constitucional i el PP el seu paper els últims anys, en especial la sentència contra l’Estatut. Ha explicat que la mani del 10J va ser l’última «on ens queixàvem de l’actitud de l’Estat». En aquest sentit, ha recordat les tres manifestacions de les últimes diades, argumentant que «des del 2012 ja ens manifestem com un poble que vol decidir el seu futur».

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here