La número 2 del PSC i diputada del Baix Llobregat durant la darrera legislatura, Eva Granados, ha assegurat en un acte de campanya a Sant Boi, que amb el PSC es tornaria a la inversió social del 2010. Els socialistes reivindiquen una doble estratègia; amb un pla de xoc de rescat ciutadà i un programa de creixement que no generi desigualtats i creï llocs de treball

Sota el títol “Parlem de Polítiques socials”, el PSC del Baix Llobregat va centrar el seu primer acte comarcal de campanya en les polítiques socials. “Els i les socialistes, que tenim con element essencial al nostre ADN els drets fonamentals de la ciutadania, volem que les persones siguin el nostre discurs i protagonistes de les nostres polítiques”, va reblar l’alcaldessa Lluïsa Moret, anfitriona de l’acte. 

Per la seva banda, la candidata número 2 del PSC, la baixllobregatina Eva Granados, va elogiar aquest diumenge les polítiques del tripartit i del PSOE, en matèria de dependència, habitatge o ajudes a les persones aturades sense prestació. Va lamentar, però, que «Convergència, ara Junts Pel Sí, i el PP han suprimit PIRMIs mentre treien impostos a les famílies més riques».

La diputada sortint i candidata va cridar a aprofundir en les polítiques del Tripartit u va denunciar que els governs de dretes “volen mercantilitzar l’estat del benestar, defensant les mútues privades i privatitzant la dependència”, doncs tal i com va explicar “nosaltres treballem en els drets de ciutadania, com per exemple, el dret de tenir un prestació que et permeti mantenir la dignitat com a família. En contraposició tens a la dreta, CiU o PP que creu en la caritat”.

Finalment, en referència a la situacióeconòmica, Granados va admetre, metafòricament, «que el terratrèmol ja s’ha acabat», però ara, va explicar, des del PSC aposten per un creixement que no generi desigualtats, «per salvar la gent de sota les runes». La líder socialista va recordar que «inclús el BCE i el FMI admeten que la desigualtat és un llast pel creixement econòmic».

Crítiques als altres partits

Junts Pel Sí, el PP i Ciutadans van ser el centre de les crítiques d’Eva Granados que va definir-los dient que són el mateix bloc, «la dreta que es retroalimenta». 

En aquest sentit, l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, va assegurar que «el 27S es triaran els representants al Parlament, no una altra cosa». Moret va explicar que «mentre uns parlen de secessions unilaterals i altres es neguen a negociar, no s’atenen les persones».

Moret va admetre que el PP aposta per un model recentralitzador, però va criticar que «CDC expliqui contes de fades però no s’assegui a negociar un nou model de finançament». En aquest sentit, va concloure que «no hi ha millor Estructura d’Estat que les escoles bressol».

La candidatura de confluència Catalunya Sí Que Es Pot (CSQP) tampoc va estar exempta de crítiques per part dels socialistes. Granados va admetre que «compartim una diagnosi», però va assenyalar que «no fan cap proposta concreta». Va dir que «CSQP vol donar ajudes de 700€ a tothom a canvi de res, sense dir d’on els trauran, i sense incentivar cap pla de formació».

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here