Ex-càrrecs del PSC i membres actuals de Junts Pel Sí expliquen la seva aposta pel sobiranisme, en un acte de presentació a Sant Joan Despí. Toní Comín i Madga Casamitjana reivindiquen la independència des d’una perspectiva pragmàtica, «com un mitjà per viure millor», i no com un objectiu. Justifiquen que «per aplicar les polítiques socialistes, es necessiten les eines d’un Estat».

 

El candidat número 11 a la llista i diputat sortint del PSC, Toni Comín, va cridar ahir a prendre exemple d’aquells països on hi ha més justícia social. En aquest sentit, va argumentar que els països més rics, també són aquells on hi ha més igualtat, «amb un Estat del benestar de primera divisió, i on no hi ha pobresa ni atur». Es va lamentar de que Catalunya no surti mai a la llista de països amb més benestar, «però que amb les eines d’un Estat hi podríem ser».

 

Comín va afirmar que la independència seria positiva per Espanya i per Europa. «Serem un exemple de llibertat per l’Espanya popular i demostrarem que al sud d’Europa també es pot crear un país amb benestar», va concloure.

 

En aquest sentit, Eduardo Reyes, va denunciar que «no estem en contra d’Espanya, sinó de l’oligarquia espanyola que governa encara en nom de Franco». Va criticar que allà encara hi ha «4 senyorets que podrien alimentar tot el país», i des de Catalunya «se’ls està engreixant».

 

D’altra banda, la candidata de MES a Junts Pel Sí, Magda Casamitjana, va justificar la unió de diferents ideologies a Junts Pel Sí. Ho va comparar amb quan «Pasqual Maragall va estendre la mà a Convergència, entre altres, per un nou Estatut». Va emfatitzar les seves paraules afirmant que «ara es tracta de tenir totes les eines».

 

«Anem tant de debò que busquen la complicitat d’Obama»

 

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, i Jordi Turull van ironitzar sobre la trobada entre el rei Felip VI i Barack Obama; «mira si anem de debò que busquen la complicitat del president dels EUA». Jordi Turull va denunciar que és incompatible aquesta trobada i seguir afirmant que «són unes simples eleccions autonòmiques».

 

 

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here