El PSC ha celebrat a Gavà la Festa de la Rosa, aquest cop apel·lant a la «unió emocional» a l’hora de votar el 27 de setembre. Les primeres espases del partit, Miquel Iceta, Carme Chacón i Pedro Sanchez, han intervingut davant 2500 persones, segons l’organització, i han cridat a votar socialista «per no haver de triar entre ser catalans o espanyols»

El candidat, Miquel Iceta, ha donat per fet que l’indpendència comporta donar l’esquena a la resta dels espanyols i ha cridat a apostar per la «fraternitat» als propers comicis. L’acte ha estat presentat per Xavier Sardà, que ha denunciat que «a Catalunya s’ha creat un clima en el que costa pensar diferent» i ha demanat mantenir la convivència «passi el que passi el 27S».

En un sentit semblant, Carme Chacón s’ha queixat que els independentistes volen eliminar drets a Catalunya; «volen impedir que ens sentim catalans i espanyols». Ha anat més enllà, i ha acusat als independentistes «d’estar atiant l’odi cap a Espanya». Ha dit que els socialistes no permetran que Junts Pel Sí els situï al costat d’Aznar, i ha recordat que van aprovar la Reforma Laboral i l’Amnistia fiscal.

Pedro Sànchez critica que «Artur Mas ens diu que som mal catalans per no estar a la seva llista». «Si voteu Miquel Iceta, ningú us farà triar entre ser catalans i espanyols», ha conclòs.

Chacón ha valorat negativament l’obra de Govern de Mas. Afirma que Mas ha perdut 5 anys i «ara s’amaga darrere Romeva, que està fent el ridícul».

Iceta ha anat més enllà, i ha afirmat que «Mas és el pitjor president de la història de Catalunya, perquè ha estat el primer que no ha aconseguit millorar el finançament de la Generalitat». Afirma que per aquest motiu el president sortint va de número 4, i l’ha qualificat d’«estafador».

La reforma federal

L’ex-ministra de defensa ha titllat Mas de mentider, i ha assegurat que «la independència és una via morta». «Ho diuen a Alemanya, els Estats Units i el Regne Unit», ha conclòs, i ha lamentat que «Mas gasti 20 milions en ambaixades mentre tanca guarderies».

Tot i això, Iceta ha dit que «la llei no és suficient per aturar el procés de Mas».

Afirma que cal plantejar un projecte que convenci els catalans. En aquest sentit, Pedro Sanchez ha proposat una reforma federal, que blindi el finançament i la llengua, així com més presència a Barcelona, «a través del Senat». Ha admès que exigirà temps i esforços, però creu que «aquesta reforma seria vàlida durant 40 anys més».

«El Govern abandona el Baix Llobregat»

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sànchez, ha afirmat que des de Junts Pel Sí es mira per sobre l’espatlla als que pensen diferent, «i això malmet la convivència».

Afirma que el Govern català no està acutuant al Baix Llobregat, «i es nota amb els treballadors de Valeo o a l’hospital de Viladecans». Ha conclòs que «mentre impulsen aquest procés, moltes necessitats no són cobertes»

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here