El pregoner d’enguany de la Festa Major del Prat -que es celebrarà del 25 al 28 de setembre- és en Josep Costa, director, actor traductor i professor d’interpretació teatralEl 1975, Josep Costa fundà el Teatre Kaddish i n’ha estat director fins aquest estiu. Aquests 40 anys d’activitat teatral al Prat li han permès muntar obres d’autors com García Lorca, Kavafis, Genet, Cocteau, Rimbaud, Andrés Estellés, Brecht, Beckett, Cernuda, Ibsen, Txèkhov, Shakespeare i molts d’altres.

Molts pratencs i pratenques han pogut dedicar-se professionalment al teatre, la televisió o el cinema gràcies als seus inicis al teatre Kaddish, on la direcció de Josep Costa ha estat determinant, de la mateixa manera que molts altres han estat al grup pel simple fet de fer teatre i gaudir-ne.

Josep Costa ha destacat com a director d’obres diverses com Gertrude Stein i una senyoreta de companyia, Que la vida iba en serio, Carcajada salvaje…

La seva vessant de traductor no ha estat menys prolífica i, entre els seus treballs podem destacar Follia d’amor de Sam Shepard, Kaddish i altres poemes d’Allen Ginsberg, Àngels a Amèrica de Tony Kushner, que es va estrenar el 1993 al TNC dirigida per Josep Maria Flotats. Com a autor ha publicat Ullsdaiguablaus i Les maladies de l’amour.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here