L’organització de l’Esperanzah! ha volgut aprofitar aquest moment històric que viuen els moviments transformadors, per consolidar els ponts que fa anys que es van creant entre la música i la movilització social a través de la cultura

En aquest sentit, l’Esperanzah! aposta per l’Economia Solidària. Si es vol canviar el món, s’ha de canviar l’Economia i posar-la al servei de les persones. Enguany el festival té la intensió de canalitzar la suma de les petites aportacions del públic que paga l’entrada, per intentar generar projectes d’economia solidària.

Esperanzah! genera a partir d’aquest any la possibilitat d’adquirir una entrada de 15€ que serà l’aportació que fan cadascuna de les persones que assisteixin de públic. Aquests diners no només crearan llocs de treball al festival, sinó que donaran suport a projectes sociolaborals i de primera necessitat que l’organització farà públic després del festival en el seu afany de transparència i els comptes clars.

Cal destacar, a més, que aquest preu reduït es deu a l’esforç i el compromís de músics, empreses, la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya que aplega a gairebé dues-centes entitats, i administracions, sobretot l’Ajuntament del Prat, que creuen que un altre món és possible.

Esperanzah! també permet al públic fer-se soci pel mateix preu (o més segons la implicació) durant un any de l’Associació d’Amics d’Esperanzah!, que permet entrar gratis al festival.

Igualment, Esperanzah! habilitarà línies de col•laboració amb els departaments de serveis socials dels Ajuntaments que ho sol•licitin per tal que les persones sense recursos puguin accedir igualment al festival sense cost.

Win win. Esperanzah! i Sant Cosme

Des del principi, Esperanzah! ha fet una aposta per Sant Cosme, el barri que el va acollir. Tant és així que fins i tot s’ha convertit en l’eina de comunicació més potent amb la que ha comptat el barri per mostrar el resultat de més de 30 anys de treball conjunt entre administracions, veïns i entitats centrades a transformar el barri. Parlar de Sant Cosme avui, és parlar d’un festival amb artistes de primera línia que aplega milers i milers de persones.

Però també és parlar d’un pessebre vivent que mobilitza a més de 12.000 persones cada desembre, de l’Alberg Fundesplai, un dels albergs més potents i sostenibles del món i d’un laboratori d’iniciatives d’economia solidaria innovador que acompanya entre cinc i vuit projectes cooperatius anuals, dels que han sorgit empreses d’economia solidaria com Eticom Som Connexió, la primera cooperativa estatal de telefonia i internet. Esperanzah! ha contribuït activament a transformar la percepció col•lectiva que es tenia de Sant Cosme.

Actualment, es vol utilitzar tota la potència del festival per impulsar més iniciatives d’economia solidària al Prat de Llobregat, que puguin ser copiades i replicades a altres llocs de Catalunya i l’Estat.

ELS ESPAIS DE L’ESPERANZAH!

El Parc Nou
És un terreny extensible de quinze hectàrees, situat al sud del Prat de Llobregat. Limita amb el barri de Sant Cosme, el barri de la Granja i l’aeroport. El 1982 va començar la seva construcció, que va acabar al 1995. Actualment el Parc depèn de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Zona de concerts
La zona principal del recinte del festival és la dedicada als concerts. Hi ha dos escenaris, l’escenari Delta i l’escenari Pota Blava, que anirant alternant els concerts. Entre artista i artista hi haurà poc més de cinc minuts.

Zoco Planetari
És el mercat que el festival ha programat en una de les places del recinte d’El Prat i que pretén atraure l’artesania feta a qualsevol part del món.

Poble Gastronòmic
El festival compta amb l’espai del Poble Gastronòmic per a atendre les necessitats alimentàries del públic. S’hi oferirà una àmplia varietat per a tots els gustos, edats i cultures.

Poble dels possibles
És un espai de reflexió on es veuran reflectits tots els projectes i idees que tinguin relació amb la transformació social. S’entén la “transformació social” com a tot allò que treballa des de diferents àmbits per un canvi global, per donar eines i generar canvis des de la posada en pràctica de projectes. Aquest poble mostrarà col•lectius que treballen en aquesta línia. Aviat estarà penjada la informació al web.

Poble infantil
Un espai propi i delimitat al recinte dedicat a nens i nenes a on es podran realitzar activitats lúdiques funamentades principalment en fer volar la imaginació d’aquests petits i genuïns genis. La informació completa està al web.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here