Ja és aquí la 10ª edició de la Mostra de Teatre Jove Butaka, que porta fins a Olesa companyies emergents, professions i amateurs del teatre per a joves, amb les seves propostes d’espectacles de denuncia social, clown, música, un cercavila molt animal, i circ

El teatre del Casal, la Passió i també a la plaça de l’Oli, són l’epicentre de la Mostra. Una oportunitat també pel jovent olesà de gaudir de grans espectacles sense sortir del municipi, i punt de trobada de programadors de teatre juvenil i premsa especialitzada. Les entrades i abonaments ja són a la venda. Només una bona resposta de públic sembla garantir futures edicions.

Així, a partir de les 10 i al Casal, s’obrirà la Mostra d’enguany amb l’espectacle “3,2,1 ZERO!” de la companyia Jarra Azul. Una acció teatral creada per fer pensar i per fer veure que sí podem fer alguna cosa en contra de la violència vers les dones. A partir de breus escenes intenses, clares i directes, el públic i l’espectacle s’endinsa de ple en el fenomen de la violència de gènere, partint de la simplicitat de números i recompte de dones assassinades any rere any i arribant a la complexitat del problema, fent retrospectiva de l’augment dels homicidis, aquí, allà i arreu del món. Una proposta que com deìem servirà per obrir la Mostra d’enguany, programada pels alumnes dels centres educatius olesans però oberta també a tota la població. El primer passi serà a les 10 del matí i a les 11:30 se n’anuncia un segon, al Casal d’Olesa.

I ja la nit de divendres, el clown Guillem Albà torna a Olesa per convertir el teatre del Casal en una autèntica festa. I és que Guillem Alba presenta en aquesta ocasió Marabunta, i ho fa amb la companyia de The All In Orquestra en un espectacle en que l’humor i la bogeria d’aquest clown esdevenen hipnotitzant.

Ja dissabte, és el dia de més intensa activitat perquè ja a les 9 del matí el Casal d’Olesa obrirà les portes per rebre els primers visitants, majoritàriament programadors d’espectacles per a joves, premsa especialitzada i integrants de companyies joves amateurs que passaran tot el dia a Olesa amb un únic objectiu: passar-ho bé i agafar idees i propostes per fer-ho passar molt bé a joves de tot el país.

I una bona oportunitat per descobrir aquestes noves propostes és el showcases, on les produccions que no tenen cabuda dins la programació d’enguany es poden presentar en petites píndoles. És doncs un tast d’espectacles, amb feedback per part del públic, el que hi dona una nova dimensió, però també amb l’oportunitat de que programadors el país puguin conèixer les propostes de nova creació.

Després del showcases amb companyies de joves amateurs hi ha una taula rodona per reflexionar sobre com facilitar la inclusió de les noves companyies al circuit teatral català i sobre com arribar també a un públic encara més extens.

I a les 12, quan hagi acabat la taula rodona, un grup de grans girafes provinents del centre de l’Àfrica recorreran els carrers d’Olesa, en un espectacle de la companyia Xirriquiteula, que no deixarà indiferent ningú, i és que no és gens habitual veure aquests grans animals pels carrers del municipi.

I a la una, abans de dinar, un espectacle que l’any passat va sorprendre a tothom a la showcases de la Mostra, i que enguany ha passat doncs de ser una píndola al gran format. És el “Be god is” d’Espai Dual, en que música i moviment es barregen en un espai oníric que es converteix en un show adictiu i emocionant i que Mingo Vallès també recomana.

Ja a 2/4 de 3 hi ha previst el dinar per a tots aquells que comprin l’abonament de la Mostra, programadors i companyies; a les 4, un showcases per a companyies professionals, i ja a 2/4 de 7, la Mostra Butaka torna a sortir al carrer, concretament a la plaça de l’Oli on s’hi instal·larà la companyia Cíclicus amb el seu espectacle de Circ la Tartana.

Quatre músics, dos artistes de circ i un carro, una tartana que fa d’aixopluc de l’artista, de teló, d’escenari, d’aparell on executar números i de transport en aquest viatge artístic…un gran espectacle per a tothom a la plaça de l’Oli.

I a les 8, la companyia teatre Tot Terreny presenta Ragazzo Ragazzo és un crit a la vida, a la dignificacióde les històries personals, a la reivindicació de la memòria col·lectiva i de la Història que els amos del món mai escriuran per nosaltres. I és també un homenatge a Carlo Giuliani, assassinat a Gènova el 20 de juliol de 2001.

Després de Ragazzo, hi ha el sopar de la Mostra, i per tancar aquesta 10ª edició, l’espectacle Mrs Brownie de teatre Un, en que de nou la música esdevé fil conductor d’un espectacle, en aquest cas de titelles, que no deixarà indiferent ningú.

Precisament com que està pensada per un públic jove, els preus dels diferents espectacles són ben populars, i és que l’entrada per menors de 25 anys té un cost de 6 euros, i pels majors de 25, 12. L’abonament, és a dir, l’entrada a tots els espectacles, al showcases, i amb el dinar i sopar inclosos, té un preu de 30 euros pels menors de 25 anys, 40, els majors, 20 i 35 si no s’hi volen fer els àpats.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here