A finals de novembre deixarien l’empresa 90 persones contractades per ETT, que podrien arribar a ser 440 en els propers mesos

La direcció de Seat aplicarà en els dos propers anys un pla d’eficiència destinat a reduir els costos en uns cent milions d’euros anuals i ajudar econòmicament al grup Volkswagen, al que pertany la companyia, afectat per l’escàndol de la manipulació de motors diésel.

Un portaveu de la companyia automobilística ha confirmat que el pla es desenvoluparà entre el 2016 i el 2017, amb l’objectiu de “protegir les inversions” previstes per Volkswagen a Seat i “assegurar l’ocupació” a la factoria.

En principi, la reducció dels costos es durà a terme amb mesures basades en l’optimització dels processos de producció i de la reducció del consum energètic, i no afectarà a la contractació.

Algunes de les mesures previstes poden ser, per exemple, la revisió dels contractes de patrocini, de contractes externs i de viatges, encara que podrien prendre’n d’altres que podrien afectar a d’altres àrees.

Les mateixes fonts han insistit que aquest pla d’eficiència té com a principal objectiu protegir les inversions anunciades per la matriu en Seat, que ascendeixen a 3.300 milions d’euros i que han de materialitzar-se en el llançament de quatre models nous en els propers dos anys.

Aquests 3.300 milions d’euros suposen el 80 % de la inversió total de 4.200 milions que el Grup Volkswagen va anunciar el maig passat, que destinaria a les seves plantes a Espanya (Martorell i Navarra) en el període 2015-2019, i que suposa la major inversió industrial de la història a Espanya.

Respecte a la decisió de la direcció de no renovar els contractes d’uns 200 treballadors d’empreses de treball temporal (ETT), la companyia automobilística ha desvinculat aquesta mesura del pla d’estalvi de costos.

Una part d’aquests treballadors que no renovaran formen part del contingent que es va contractar aquest estiu per cobrir les vacances d’una part de la plantilla que va treballar una setmana d’agost per mantenir la producció del Q3.

En quant als 220 treballadors eventuals que acaben el seu contracte durant la primera meitat de l’any, fonts sindicals temen que tampoc se’ls renovi, encara que tot està a l’espera de veure com impacta la crisi de VW sobre les vendes de Seat.

El president del comitè d’empresa, Matías Carnero, ha dit a Efe que espera que l’afectació per als eventuals sigui la menor possible, mentre que CCOO de Seat ha expressat, en un comunicat, la seva discrepància amb la decisió de no renovar part dels eventuals que veu “necessaris” per tirar endavant la producció.

Mentrestant, demà es reuneix el grup de coordinació i seguiment de les inversions del Grup Volkswagen a Espanya al Ministeri d’Indústria, en una trobada que els sindicats esperen que sigui útil.

Seat va obtenir en els tres primers trimestres de 2015, un guany operatiu de 12 milions d’euros, que contrasta amb la pèrdua de 82 milions d’euros en el mateix període de 2014.

Font: EFE

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here