El certamen, que es celebrarà del 10 al 15 de novembre, ha rebut enguany 500 títols de 25 països per al Concurs Oficial de llargmetratges i programa per primera vegada una sessió infantil

Jurat 2015

En l’edició d’aquest any, els cinc membres del jurat que decidiran el palmarès de les seccions, tant de llargmetratges com de curtmetratges, inclòs el Méliès de plata, són els següents:

Jordi Sánchez Navarro: professor d’estudis de Ciències de la Informació i Comunicació-UOC, programador de l’Anima’t del Festival de Sitges i un habitual de molts dels festivals de cinema del país

Mónica García Massagué: fins al 2014, va formar part de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC). Actualment és directora de la Fundació Sitges International Fantastic Film Festival.

Marc Carreté: productor i director de cinema, va presentar la seva opera prima Asmodexia en la passada edició del Festival. També és autor dels curts Castidermia (2012) i Mal Cuerpo (2011)

Anna Ishida: actriu i cantant nord-americana, guanyadora l’any 2013 del premi del Festival a la millor interpretació femenina per la pel·lícula I am a ghost (H.P. Mendoza, 2012)

Susanna Jiménez: màster en producció cinematogràfica i, actualment, cap de Coproduccions i Ficció de TV3 Televisió de Catalunya

Sessió Infantil

Una de les novetats d’aquest any és, per primera vegada, la programació d’una sessió infantil de tres curtmetratges i un migmetratge.

La sessió està pensada per a nens i nenes d’entre 6 i 12 anys, i serà totalment gratuïta. Es projectarà el dissabte 7 de novembre, a la tarda, a La Gòtica de Molins de Rei.

Programació 2015

Aquí teniu la programació del Festival d’aquest any, on podeu trobar els horaris de les projeccions de les pel·lícules, així com de tots els actes paral·lels que inclou el Festival. Disfruteu el #TerrorMolins!

terrormolins2015

Homenatge a Repulsión (Roman Polanski)

Entorn a aquest leitmotiv es projectaran les retrospectives amb “Repulsion” al capdavant ja que aquest any celebra els 50 anys i que també ens ha servit d’inspiració per al cartell d’aquesta edició dissenyat per Maite Pascual.

terrormolins-poster-2015

L’aniversari donarà peu a un sopar-ponència sobre Polanski i el film a càrrec de Chirstian Aguilera el dimarts 10 de novembre a les 21h. Una altra retrospectiva entorn a les fòbies serà “Los ojos sin rostro” de Georges Franju (1960) que es projectarà el dimecres 11 de novembre a les 17h.

També està programada una taula rodona sobre les fòbies amb el psicòleg forense Bernat-Noël Tiffon i Tomás Fernández Valentí, crític cinematogràfic i escriptor el dijous 12 de novembre a les 19h.

Presentació llibre “Cine Fantástico y Terror Español”

També està programada la presentació d’aquest recull que analitza el període 1912-1983 i en el qual, el nostre director artístic Albert Galera n’és coautor. Es farà el dimecres 11 de novembre a les 20:30 a la Biblioteca Pau Vila de Molins de Rei.

6a sessió per instituts

Un any més, 500 alumnes de diferents instituts de la província de Barcelona participaran a la projecció i cineforum dels curts finalistes de l’edició passada. En aquestes sessions participen també els membres de l’equip dels curts projectats on alumnes i professors entaulen un col•loqui sobre el cinema, la producció cinematogràfica i el gènere.

5è Concurs Oficial de Llargmetratges

Aquest any s’han rebut un total de 500 llargmetratges de 25 països. A la Secció Oficial hi ha 1 premiere europea, 5 premieres espanyoles i 3 premieres catalanes i està composada per: The House on the Pine Street (Austin i Aaron Keeling), III (Pavel Khvaleev), Luna de Miel (Diego Cohen) , Bunny the Killer (Thing Joonas Makkonen) , The Hollow one (Nathan Hendrickson), Black Mountain Side (Nick Szostakiwskyj), Some Kind of Hate (Adam Egypt Mortimer), True Love Ways (Mathieu Seiler), Turbo Kid (François Simard, Anouk Whissell, Yoann-Karl Whissell), The Hallow (Corin Hardy), We are still here (Ted Geoghegan), Howl (Paul Hyett), Excess Flesh (Patrick Kennelly), Bite (Chad Archibald) i Deathgasm (Jason Lei Howden).

14è Concurs de Curts

Aquest any s’han rebut més de 600 curts de 30 països. Entren a competició: Smile (Jan Martínez), Exposure (Ignacio F. Rodó), Garden Of Bones (Sachi Ediriweera), Waiting For Lola (Kim Murray), In The Night (Joshua Erkman), Bad Throttle (Jd Chua), Noct (Vincent Toujas), L’ours Noir (Méryl Fortunat-Rossi), Vicious (Oliver Pak), Surgery (The Clemens Brothers), Parasit (Diego Havenstein), In The Basement (Matthew Mcgregor).

6è Networking

Per sisè any consecutiu es celebra la trobada professional entre realitzadors, productores, distribuïdores, exhibidores i altres agents cinematogràfics. Un “First Step” exclusiu del gènere amb uns resultats cada cop més prometedors.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here