El plat fort tindrà lloc el dimecres 4 de novembre, a les 20 h, amb la inauguració de l’exposició “10 anys de CineBaix, un somni fet realitat” que permetrà fer un recorregut per la primera dècada de vida del cinema. Coincidint amb l’aniversari, el dijous 5 de novembre s’inaugurarà la IX Mostra de Cinema Àrab i Llatinoamericà

El 4 de novembre de 2005 va obrir les portes de nou el conegut antigament com cinema Guinart. Ho va fer sota el nom de CineBaix i, des d’aleshores, el que va renéixer com un projecte de voluntariat amb un futur incert, ha aconseguit complir 10 anys i consolidar-se com un referent cultural a la ciutat, a la comarca i, fins i tot més enllà del territori. El CineBaix ofereix actualment una programació transversal en la qual conviuen pel·lícules de la gran indústria amb cinema d’autor i independent, així com amb versions originals i títols poc presents en altres sales.

Per celebrar l’aniversari, l’Associació CineBaix, entitat sense ànim de lucre que gestiona el cinema, ha preparat tot d’activitats obertes a la ciutadania. El plat fort tindrà lloc el dimecres 4 de novembre, a les 20 h, amb la inauguració de l’exposició “10 anys de CineBaix, un somni fet realitat” que permetrà fer un recorregut per la primera dècada de vida del cinema. La celebració comptarà també amb l’actuació musical del grup local The Penguins Ska Band, que ja va participar en la inauguració de CineBaix al 2005, i el Cor Amalgama.

Concursos d’aniversari  

Amb l’objectiu d’implicar el món educatiu i el comerç local en l’aniversari, el CineBaix organitza dos concursos. D’una banda, es convida els alumnes de P3 a secundària a explicar les seves vivències i experiències amb CineBaix. En funció de l’edat dels infants, per participar en el concurs s’ha de fer un dibuix, una redacció i fotografies o un curtmetratge.

D’altra banda, els comerços tenen l’oportunitat de vestir els seus aparadors de cinema i guanyar de premi la possibilitat d’anunciar-se gratuïtament a les pantalles del cinema.

La Mostra de CineBaix creix

Coincidint amb l’aniversari, el dijous 5 de novembre s’inaugurarà la IX Mostra de Cinema Àrab i Llatinoamericà. Enguany la Mostra experimenta un canvi important i fusiona en un únic esdeveniment les mostres de cinema àrab i mediterrani amb la de cinema llatinoamericà, amb el doble de dies de programació i el doble de títols que anys anteriors.

Fins al 15 de novembre es projectaran més de 22 pel·lícules de països com Cuba, Mèxic, Argentina, Colòmbia, Marroc, Palestina, Líban o Tunísia. Hi haurà documentals i ficció de temàtiques diferents que busquen provocar la reflexió i posar en qüestió convencions i estereotips de la societat actual. L’objectiu de CineBaix, un cop més, és posar el seu granet de sorra per a un canvi social.

Durant les projeccions hi seran presents directors i intèrprets, així com altres personalitats convidades.

Les entrades a La Mostra tenen un preu de 4 € per sessió. També hi ha abonaments de 6 sessions per 15 €. L’accés és gratuït per als socis i sòcies de CineBaix.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here