Amazon ofereix 30 milions d’euros per un terreny de l’Incasòl al Prat de Llobregat, segons han informat a Europa Press fonts immobiliàries. Es tracta d’una oferta no vinculant, ja que la parcel·la ubicada al polígon Mas Blau II, que té 210.000 metres quadrats de sostre edificable, està en període d’exposició pública per rebre ofertes, que poden presentar-se fins al 2 de desembre

Fonts d’Amazon asseguren que per política d’empresa no comenten plans de futur fins que estan confirmats, i des de l’Incasol han apel·len a la confidencialitat dels oferents durant el procés de venda.

L’oferta d’Amazon està condicionada a l’aprovació de la Modificació del Pla General Metropolità en els termes que figuren en la seva aprovació inicial, incloent l’ús logístic com a activitat principal i una altura màxima edificable de 19 metres, entre d’altres aspectes, segons la documentació pública.

També posa com a condició obres de millora en la urbanització “externes al sector” i la posada en marxa de la L9 del Metro al seu pas per la zona de camí a l’Aeroport de Barcelona -El Prat, que està previst que es posi en funcionament el febrer de 2016.

El març del 2014 ja transcendia que la multinacional preveia implantar-se en aquests terrenys del Prat de Llobregat. En un principi la idea era començar a funcionar a finals de 2015 i crear uns 3.000 llocs de treball. Aleshores Amazon tampoc va confirmar si la notícia era certa o no, per bé que fonts pròximes a l’operació confirmaven a l’ACN que negociava l’aterratge a Catalunya des de feia un any.

En aquells moments, el principal motiu per a l’ajornament del projecte semblava ser d’acord amb les fonts consultades, l’ordre de Seattle, on Amazon situa la seva central, de retallar les inversions a Europa al voltant d’una quarta part l’any 2015. D’aquesta manera, la companyia nord-americana volia centrar els seus esforços en d’altres mercats dins del Vell Continent, atès que, segons les seves estimacions, l’àrea Mediterrani estava suficientment coberta, de moment, amb el centre de Sant Fernando d’Henares (contruït al 2011) i el de Montélimar, al sud de França.

La intenció d’Amazon d’implementar un segon centre logístic a Espanya obeeix al creixement de la demanda que la companyia ha experimentat en els últims anys a Espanya i a Europa. Com a referència, Amazon Espanya va distribuir 83.000 productes des del seu centre logístic de Sant Fernando d’Henares, que ja ha estat ampliat, en el dia de major activitat de la passada campanya del Nadal de 2013, la qual cosa va suposar gairebé duplicar els 43.000 serveis d’un any abans.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here