L’Ajuntament s’ofereix com a garant en cas d’impagament

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca negocia amb les entitats bancàries que tenen pisos buits de manera permanent a la ciutat perquè aquests habitatges passin a ser de lloguer social. L’alcalde de la ciutat, Enric Llorca, ha començat aquesta setmana una ronda de contactes amb els representants de les entitats implicades amb la finalitat d’aconseguir que aquestes acceptin que els pisos buits de llarga durada passin a ser de lloguer social i se’n puguin beneficiar usuaris dels serveis socials municipals.

Llorca ha dit que “l’objectiu és aconseguir ampliar el parc d’habitatge a preu social per donar una sortida a les persones que tenen necessitat d’un pis en un moment especialment difícil com a conseqüència de la situació econòmica que vivim”. L’alcalde ha subratllat que “és urgent mobilitzar els habitatges buits en mans de les entitats financeres per donar una resposta a les demandes dels ciutadans”.

L’Ajuntament va demanar a la Generalitat la relació d’habitatges buits propietat de bancs, sovint obtinguts com a conseqüència d’execucions hipotecàries i que es mantenen buits a l’espera que torni a pujar el seu valor de venda o bé perquè el preu del lloguer està per sobre de les possibilitats de la població i el resultat són habitatges destinats exclusivament a una funció especulativa.

Ara, amb aquesta informació, l’alcalde ha iniciat les negociacions amb els seus propietaris per mirar de trobar una sortida. Per afavorir el lloguer d’aquests pisos, l’Ajuntament s’ofereix com a garant, de manera que respon al pagament de les mensualitats en cas que els llogaters no en puguin fer front.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here