Arribats a l’equador de la temporada de recollida i premsat d’oli, els productors de la ciutat baixllobregatina productora d’oli per excel.lència, Olesa de Montserrat, veuen amb més optimisme els resultats d’una collita que inicialment es preveia la meitat de productiva que el darrer any

I és que si bé la meteorologia d’aquest any no havia esta la idònia pel creixement de les oliveres i l’oliva, la llevantada i les pluges d’octubre juntament amb l’absència de la plaga de la mosca, garanteix una alta qualitat de l’oli olesà.

Cal recordar que segons càlculs del president de la Fundació Agrícola Olesana, Miquel Picart, quan tot just començàvem la temporada (a finals d’octubre) enguany es preveien premsar al voltant de 150.000 quilos d’olives, la meitat que l’any passat. Però després de les primeres premsades, la previsió sembla que no es complirà.

A Olesa, un any més, els primers a premsar han estat els membres de la Societat Agrària Transformadora, que continuen un any més amb la seva aposta per la distribució de l’oli olesà. I d’aquestes primeres premsades ja es pot apreciar que un any més l’oli olesà destacarà per la gran qualitat.

Les altes temperatures d’aquests darrers dies, amb l’estiuet de Sant Martí, han provocat també que s’accelerés el procés de maduració i per tant de collida de l’oliva, el que podia fer avançar la fi de campanya prevista inicialment pels volts de Nadal.

Font: Ajuntament d’Olesa de Montserrat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here