La periodista i escriptora Maruja Torres ha intervingut en l’acte de lliurament dels guardons

“La modista i altres dones”, de Carme Via Sala (Sant Vicenç dels Horts), ha estat l’obra guanyadora del VIII Premi Literari Delta de Narrativa Escrita per Dones. L’acte de lliurament dels guardons ha tingut lloc aquest dimarts, dia 1 de desembre, a Sant Boi de Llobregat.

Nou ajuntaments del Baix Llobregat organitzen cada dos anys els Premis Delta, que en aquesta ocasió han comptat amb la participació de 47 treballs literaris. L’obra finalista d’aquesta edició ha estat “La memoria del camaleón”, d’Anna López Artiaga (Sant Joan Despí).

La dotació dels premis és de 3.000 euros per a l’obra guanyadora (més la futura publicació) i 1.000 euros per a l’obra finalista.

L’acte de lliurament dels guardons s’ha celebrat a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer en presència d’un centenar de persones. La tinenta d’Alcaldia d’Igualtat i Drets Socials de Sant Boi, Laura Solís, va obrir la sessió.

L’escriptora i periodista Maruja Torres, membre del jurat dels premis, ha defensat en la seva intervenció en aquesta acte que “la gran literatura no té sexe”, tot i que “les dones aporten sempre una visió diferent de la dels homes escriptors”.

Els Premis Delta de Literatura per a Dones tenen com a objectiu visibilitzar, donar a conèixer i reconèixer públicament les obres literàries realitzades per dones.

En l’actualitat els organitzen els ajuntaments de Begues, Castelldefels, Esplugues, Gavà, El Prat, Sant Boi, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts i Viladecans, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here