La nit més màgica de l’any serà precedida per cavalcades de Reis arreu de la comarca. Us convidem a conèixer algunes de les més sonades!

La Cavalcada de Sant Boi recrea un bosc encantat per rebre els Reis Mags

Els Reis Mags arribaran a Sant Boi el 5 de gener a les 17.30 hores. Una comitiva de fades, alquimistes, gnoms, elfs, trolls i altres animals fantàstics els acompanyaran al llarg del recorregut previst pels carrers de la ciutat. 

Moltes entitats, artistes i estilistes treballen des de fa mesos per crear l’escenografia de la Cavalcada, que enguany s’inspira en un bosc encantat. Més de 1000 persones participaran en el seguici reial.

La Cavalcada de Reis és un exemple de cultura comunitària i de proximitat . Sota la coordinació de l’Ajuntament, una entitat s’encarrega de cadascuna de les carrosses i en prepara l’escenografia, la il·luminació, el vestuari i els maquillatges a partir del tema escollit. Les tasques comencen al mes de juliol i inclouen una formació prèvia.

Entitats culturals i esportives, AMPA, comissions de festes, artistes, diables i geganters, grups de teatre, música i ball, policies i personal tècnic de l’Ajuntament participen cada any en aquest projecte, de forma voluntària en la gran majoria dels casos.

Horaris i recorregut de la Cavalcada 2016: 17.30h. ARRIBADA DEL REIS D’ORIENT al carrer de Baldiri Aleu, ronda Sant Ramon, Onze de Setembre, plaça Catalunya, Francesc Macià, Lluís Pasqual Roca, Riera Basté, plaça dels Salesians, Eusebi Güell, ronda de Sant Ramon, Frederic Mompou, Rubió i Ors, Girona, Pablo Picasso, plaça del Pallars Sobirà, Carles Martí, rambla de Rafael Casanova i LLIURAMENT DE LES CLAUS a la plaça de l’Ajuntament.

Torna la il·lusió de petits i grans a Martorell, amb la 53a Cavalcada de Reis

Tot és a punt perquè la tarda d’aquest dimarts 5 de gener engegui la 53a Cavalcada de Reis 2016, una de les tradicions més multitudinàries a Martorell. 28 unitats formaran la comitiva, presidida per Ses Majestats, els patges i els ambaixadors locals, les entitats i les institucions que vetllaran per la seguretat. El recorregut que farà la cavalcada serà l’habitual, amb inici al Pont del Diable i final a la rambla de Les Bòbiles.

Les carrosses amb Ses Majestats els Reis Mags de l’Orient Melcior, Gaspar i Baltasar, seran acompanyades d’altres carruatges amb els personatges fantàstics més apreciats pels infants, de les motos dels Mussols, la música dels Scarabellos, la Martukada, la Banda Simfònica i la Banda del Perelló, i de la col·laboració de la Policia Local, els Bombers i la Creu Roja en tasques logístiques. En total, 28 elements mòbils i una seixantena de voluntaris del Patronat de la Cavalcada de Reis que fa mesos que treballen per portar la il·lusió a grans i petits.

Horaris i recorregut de la Cavalcada 2016: A les 17.30h engegarà l’activitat amb la cantada de nadales dels grups infantil i adult de la Coral Ars Nova. Pels volts de les 17.50h apareixeran pel Pont del Diable els ambaixadors martorellencs dels Reis Mags: la Fada Estel i el Patge Viu Viu. L’aparició dels Reis Mags, acompanyats dels patges i del Pro Cònsul Romà, és prevista pels volts de les 18.10h, quan es faci fosc.

Tot seguit, s’iniciarà un recorregut pel passeig del Quarter i els carrers de Pere Puig i d’Anselm Clavé fins a la Casa de la Vila, on l’alcalde Xavier Fonollosa oferirà als Reis el pa i la sal de l’hospitalitat i la clau que obre totes les cases de Martorell, i es faran els parlaments des del balcó. El recorregut continuarà pels carrers de Francesc Santacana, el Portal d’Anoia, de Pau Claris, Montserrat, carretera de Piera, de Sant Antoni Maria i Claret, Puig del Ravell, de Mossèn Jacint Verdaguer i la rambla de Les Bòbiles, on és prevista l’arribada cap a les 20.45h i on després de descarregar les carrosses, els Reis remuntaran la rambla per la passarel·la i recolliran les darerres cartes dels infants.

Sant Vicenç dels Horts a punt per rebre a Ses Majestats els Reis, amb una de les cavalcades més antigues de Catalunya

Tot està preparat per a l’arribada de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient a Sant Vicenç dels Horts. Avui 5 de gener, a les 18 h, hi haurà el lliurament de la carta als Reis a la Casa de la Vila i, a partir de les 20 h, començarà la tradicional Cavalcada de Reis, que recorrerà els principals carrers del municipi. Aquest any es manté el mateix recorregut que es va estrenar l’any passat per motius de seguretat. 
La sortida serà des de la plaça de la Vila i passarà pels carrers de Rafael Casanova, d’Anselm Clavé, de Sant Josep, del Riu, de Barcelona fins a l’alçada de l’església de Sant Josep, de Mossèn Jacint Verdaguer, de Sant Miquel, d’Anselm Clavé, de Sant Josep fins arribar a l’avinguda de Torrelles, on acabarà la Cavalcada.

La Cavalcada de Reis de Sant Vicenç dels Horts és de les més antigues de les que es té constància a Catalunya, ja que la primera es va celebrar al municipi l’any 1896. Aquesta tradició és de les més maques i màgiques de l’any, cada 5 de gener petits i grans esperen amb devoció l’arribada dels Reis Mags.

El dibuix d’una alumna de 3r de l’Escola La Vinyala, Edith Aymerich Peiró, ha estat la imatge escollida per la Comissió de la Cavalcada per il•lustrar el cartell per a aquest 2016. L’Edith Aymerich, juntament amb els altres dos finalistes de la selecció, Emma Batlle, de 1r A de l’Escola Sant Vicenç, i Jihan Hadri, de 3r de l’Escola La Guàrdia, acompanyaran a l’Alcaldessa, Maite Aymerich, i tindran l’honor de rebre a Ses Majestats i lliurar-los la clau de les cases de Sant Vicenç dels Horts, a la Casa de la Vila.

Els Reis d’Orient, guiats pel patge Shelín, arriben avui a Sant Feliu 

Avui dimarts 5 de gener, a les 18 h, els Reis Mags iniciaran des dels jardins del Palau Falguera la tradicional Cavalcada pels carrers de la ciutat amb les tres carrosses noves que van estrenar l’any passat.

El recorregut que faran Ses Majestats és el següent: Palau Falguera, Ramón y Cajal, Sant Josep, Rupert Lladó, Falguera, prolongació Falguera, Pins, Miquel Coll i Alentorn, Hospitalet, Constitució, Sànson, Europa, Picasso, Constitució, Santa Creu, Marquesa de Castellbell, Comte de Vilardaga, Clementina Arderiu, Marquès de Monistrol, Girona, Josep Ricart, Montejurra, Laureà Miró, Jacint Verdaguer, Sant Llorenç, Bertrand, Pi i Margall i plaça de la Vila.

La comitiva reial arribarà a la plaça de la Vila a les 20.30 h, on serà rebuda per les autoritats de la ciutat. A continuació, l’alcalde de la ciutat, Jordi San José, lliurarà al rei Melcior el pa i la sal com a símbol d’acolliment. 

Nens i nenes del Consell d’Infants participaran en l’acte. Així, un infant lliurarà al rei Melcior una rosa com a símbol de la ciutat; un altre infant donarà la clau de la ciutat al rei Gaspar i un tercer llegirà la carta de benvinguda amb els desitjos de tots els nens i les nenes de Sant Feliu que després lliurarà al rei Baltasar. Tot seguit, Ses Majestats els Reis d’Orient i l’alcalde pronunciaran un breu discurs des del balcó de l’Ajuntament adreçat a tota la ciutadania. 

Posteriorment, els reis recolliran les cartes dels nens i nenes des dels trons reials que s’hauran instal·lat a la plaça de la Vila. En cas de pluja el lliurament de cartes es farà a la Sala Ibèria. Al llarg del recorregut de la Cavalcada es repartiran milers de caramels aptes per a celíacs.

Els Reis Mags repartiran 1,8 tones de caramels durant la cavalcada a Sant Andreu de la Barca

Sant Andreu de la Barca es prepara per rebre una de les visites més esperades de l’any per a tots els seus veïns, grans i petits: la dels Reis Mags d’Orient, que arribaran a la ciutat avui 5 de gener a partir de les 18.15 hores.

Ses Majestats faran un passeig pels principals carrers de Sant Andreu de la Barca per poder rebre les cartes dels nens i les nenes que encara no els hi hagin fet arribar i tindran l’oportunitat de parlar amb molts d’ells per conèixer les seves inquietuds, els seus desitjos i les seves il·lusions.

Els Mags d’Orient arribaran, com és tradicional, a l’esplanada del Mercat Setmanal avui dia 5 a les 18.15 hores, encara que la manera com vindran els mags és un dels secrets més ben guardats de tot l’Orient.

A l’esplanada els esperarà el mag que els crida amb l’ajut de tots els nens i nenes que hauran de dir les paraules màgiques perquè els mags d’orient no s’oblidin de visitar la ciutat.
L’alcalde Enric Llorca rebrà a Ses Majestats i els lliurarà la clau màgica de la ciutat, que els permetrà entrar a totes les cases de Sant Andreu de la Barca per poder deixar els seus regals, i també el carbó, a tots els nens mentre estiguin dormint.

Cap a les 19 hores, els Reis sortiran de l’esplanada del Mercat Setmanal per començar la seva cavalcada, que enguany està integrada per 15 carrosses, a més de les tres on viatgen Ses Majestats.

L’estrella d’orient obrirà la cavalcada i guiarà als Reis durant el seu recorregut.

 El seguici reial acompanyarà als Reis durant la seva visita a la ciutat, durant la qual repartiran 1,8 tones de caramels. El seguici sortirà de l’esplanada del Mercat Setmanal i anirà per l’avinguda de la constitució, la Via Esport, la carretera de Martorell, el carrer de Sant Felip Neri, l’avinguda Guatemala, el carrer Perú i el carrer de l’Onze de Setembre.

En aquest punt s’haurà instal·lat una carpa on els Mags d’Orient rebran les cartes dels nens i nenes i on podran parlar amb ells durant una estona.

La màgia de les estrelles del Mag Sadurní, fetes per nens i nenes de Sant Joan Despí, ajudaran als Reis a arribar a la ciutat 

Els infants de Sant Joan Despí han preparat l’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient i ja està tot a punt per la seva arribada.

Avui dimarts, 5 de gener, els nens i nenes de Sant Joan Despí es concentraran al recinte firal (16.30 hores, av. Mare de Déu de Montserrat) on faran servir l’element màgic que han confeccionat durant l’entrega de cartes als patges reials, per ajudar en Melcior, Gaspar i Baltasar a arribar, gràcies a les indicacions de l’astròleg Sadurní, emissari reial, i que sempre ajuda a confeccionar un element màgic (aquest any, un estrella) que els nens i nenes han deportar al recinte firal per esperar l’arribada. 

Aquest any, els reis estrenen carrosses i una dels infants que els acompanyaran portarà una decoració nova inspirada en un emblemàtic edifici de Sant Joan Despí, Can Negre. 

En el seu recorregut pels quatre barris de Sant Joan Despí els Reis  llençaran al voltant de 2.600 quilos de caramels sense gluten i de comerç just. L’alcalde, Antoni Poveda, lliurarà, a Can Negre (21 hores) la clau que obre les portes de totesVles llars. Aquest any la Cavalcada també es podrà seguir a la xarxa social Twitter (@AjSJDespi). 

Horaris i recorregut de la Cavalcada 2016: 

18 H, BARRI RESIDENCIAL SANT JOAN: entrada pel parc de la Fontsanta -cantonada Sant Martí de l’Erm amb c/ Fructuós Gelabert- i c/ Sant Martí de l’Erm; 18.25 H, BARRI DE LES PLANES: c/ John F. Kennedy, plaça d’Espanya, c/ John F. Kennedy, c/Pi i Sunyer, plaça de Sant Joan, c/Trias de Bes, c/ de Sant Antoni i c/Gran Capità; 19.30 H, BARRI PLA DEL VENT-TORREBLANCA: av. de la Generalitat, av. de Lluís Companys, pl.M. A. Capmany, av. Torreblanca i av. de la Generalitat; 20 H, BARRI CENTRE: c/ de la Creu d’en Muntaner, c/ de Catalunya, c/ de Jacint Verdaguer, c/ de les Torres, c/ de Rius i Taulet, av. de Barcelona, c/ del Bon Viatge, c/ del Torrent d’en Negre i plaça de Catalunya. 

La Cavalcada de Reis arriba carregada de novetats al Prat

La Cavalcada de Reis arribarà enguany al Prat carregada de sorpreses i novetats, amb una important renovació, resultat d’un procés participatiu i del treball conjunt de l’Ajuntament amb col·lectius i experts en arts escèniques de la ciutat.

La principal novetat en l’organització de la Cavalcada és la direcció artística, que serà diferent cada any. Aquesta vegada anirà a càrrec d’Arnau Puig, president del Teatre Kaddish i actor professional. També serà nou l’equip de producció, igualment molt vinculat al Kaddish. 

Hi veurem carrosses i ambientacions noves, però també les tradicionals de l’estrella o els carboners. Hi trobarem la carrossa dels Dolços i les Llaminadures, la de la Màgia i la Fantasia, la de les Cartes i la Lectura o la dels Regals; nous personatges, com els Xumetaries o els Escalers, i noves animacions amb grups i entitats de la ciutat que acompanyaran el recorregut dels Reis de l’Orient amb música, dansa i moltes sorpreses.

Coneixerem l’Harshafa, un nou personatge misteriós i estrambòtic que pot variar el seu aspecte però que sempre reconeixerem pel seu turbant lila, que ens recordarà les carxofes florides quan arriba la calor al juny.

L’Harshafa recollirà i farà arribar a Ses Majestats el missatge que els infants del Prat hauran preparat. Membres del Consell d’Infants, en representació de tots els nens i nenes de la ciutat, lliuraran aquest missatge a l’Harshafa al Garatge Reial.

Els Reis arribaranavui día 5 a les 17 h a la pl. de Catalunya, però no ho faran com sempre…. sinó d’una manera diferent. I cada any serà diferent. 

Melcior, Gaspar i Baltasar seràn rebuts per les autoritats locals i se’ls farà entrega de les claus de la ciutat, així com del pa i la sal, símbols de pau i solidaritat.

Ses Majestats començaran el seu recorregut pels carrers de la ciutat a les 18h. Patges i caminants, escollits entre els nens i nenes del Prat, els acompanyaran fins a la pl. de la Vila, on seran rebuts amb honors i dirigiran els seu missatge a tots els infants pratencs.

El Garatge Reial, situat a la pista Xavier Marcilla del CEM Fondo d’en Peixo, obrirà el dia 5 de gener a les 11 h, perquè infants i adults puguin ajudar a posar a punt les carrosses. Donarem la benvinguda a l’Harshafa, hi haurà tallers i activitats familiars, s’explicarà un conte i els infants podran lliurar al Carter Reial els seus desitjos, fer la seva recomanació de lectura i esdevenir Camarlencs Reials.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here