Pel que fa a la publicació de dades i d’informació per tal que la ciutadania pugui conèixer i avaluar les actuacions públiques i garantir una governança responsable
Els Ajuntaments de Sant Feliu de Llobregat, Cornellà, el Prat i Sant Boi són els més transparents de Catalunya, en aquest ordre i segons  es desprèn de l’estudi “Ajuntaments de vidre”, sobre l’aplicació de la llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern en l’àmbit local realitzat sobre 86 municipis catalans (els 64 més grans de 20.000 habitants més totes les capitals de comarca no incloses en el primer grup). 

L’estudi ha estat elaborat pel politòleg i analista de polítiques públiques Oriol Rua i el periodista i analista Francesc Ponsa per a la consultoria Xut Consulting. 

La llei de transparència pretén obrir les dades i la informació de què disposen els poders públics per tal que la ciutadania pugui conèixer i avaluar les actuacions públiques i garantir una governança responsable.

Les puntuacions tenen en compte aspectes com els portals de transparència a Internet, correus electrònics visibles, declaracions dels béns i retribucions dels electes, pressupost consultable, informes d’auditoria, visualització de dades, guies de consulta, bústia de suggeriments, cartes de serveis, etc.

Entre els primers llocs, tot i que una mica més endavant, hi trobem d’altres localitats  baixllobregatines com Molins de Rei, Gavà, Sant Andreu de la Barca i Castelldefels. 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here