El 4t trimestre de 2015 presenta un nou increment de població assalariada i autònoma a la comarca, seguint la tendència dels trimestres anteriors. Es tracta del desè trimestre consecutiu en el qual s’incrementa el nombre de persones afiliades en el Règim general de la Seguretat Social que treballen a la comarca

Així es desprèn de les dades de l’informe trimestral de conjuntura laboral que publica l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat del 4t trimestre de 2015.

La població assalariada augmenta en 2.110 persones respecte el trimestre anterior. Les afiliacions en el règim autònom pugen en 427, i es comptabilitzen 362 centres de cotització més. Des del punt de vista de l’evolució interanual, aquestes magnituds també creixen respecte al mateix període de 2014.

Les activitats que més creixen en afiliació respecte el trimestre anterior són les activitats de comerç al detall, les d’educació, i les activitats esportives i d’entreteniment. En canvi, es dóna una caiguda de la població afiliada en activitats relacionades amb l’ocupació, activitats d’emmagatzematge i afins al transport, i transport aeri.

L’atur registrat a les oficines de treball baixa en aquest trimestre, sobretot entre les persones joves de menys de 25 anys i en el grup d’edat entre 16 i 24 anys, i especialment entre les dones.

Pel que fa a la contractació, augmenten en 2.829 els contractes registrats respecte el trimestre anterior. En termes interanuals, la contractació també s’incrementa respecte al mateix període de 2014. Els contractes augmenten tant per la banda de la contractació indefinida com de la temporal. El 87,7% dels nous contractes d’aquest trimestre han estat temporals, proporció que baixa lleugerament respecte el trimestre anterior.

Font: Consell Comarcal del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here