Davide Cimolai (Lampre-Merida) ha estat el vencedor de la 6ª etapa de la «Volta» a Catalunya, la penúltima i més llarga d’aquesta edició, desenvolupada en els 197,2km que separen Sant Joan Despí de Vilanova i La Geltrú, on ha acabat l’etapa davant el Pavelló Isaac Gàlvez

La 7a etapa de la Volta creuarà també el Baix Llobregat aquest diumenge al matí. Passant per Esplugues (11h), Sant Just, Sant Feliu, Molins, Martorell, Sant Andreu de la Barca, Corbera (12h), La Palma de Cervelló, Sant Vicenç, Santa Coloma de Cervelló, Sant Boi, Castelldefels i El Prat

L’italià ha batut a l’esprint final l’alemany Nikias Arndt (Giant-Alpecin) i el belga Tosh Van der Sande (Lotto-Soudal). Amb tot, ha anat d’uns segons que no es disputés una arribada massiva, i és que una escapada ha estat atrapada a la mateixa recta de meta en un nou dia nerviosíssim, on s’ha rodat a un ritme alt i ha costat molts quilòmetres formar un grup que el pilot deixés destacar-se.

No només per un nou esprint intermedi disputat entre els favorits (l’irlandès Dan Martin ha aconseguit tornar a bonificar sis segons que el l’apropen al tercer lloc de la general, a un sol segon de pujar al podi), sinó perquè molts equips volien aconseguir una preuada victòria d’etapa abans de la jornada final a Barcelona.

I, de fet, fins i tot quan Petr Vakoc (Etixx-Quick Step), Esteban Chaves (Orica-GreenEdge), Laurens Ten Dam (Giant-Alpecin), Alex Domont (Ag2r La Mondiale), Ryder Hesjedal (Trek), Bert-Jan Lindeman (LottoNL-Jumbo), Alex Howes (Cannondale), Cameron Meyer (Dimension Data), Rudy Molard, Romain Hardy (Cofidis) i Marco Minaard (Wanty-Groupe Gobert) s’han escapat al quilòmetre 60 d’etapa, després d’haver-se format un ventall passades les costes del Garraf, el ritme del pilot mai ha estat del tot relaxat. Equips com els del vencedor de l’etapa volien provocar una arribada a l’esprint.

«Sincerament, creia que l’escapada arribaria», ha admès Cimolai en roda de premsa. «Ha estat un últim quilòmetre diferent perquè hi havia encara escapats, però he d’agrair a l’equip per haver tirat tota l’etapa i permetre aquesta victòria. L’any passat vaig guanyar a la París-Niça i enguany aquí a Catalunya, també WorldTour. Una victòria que val doble perquè l’equip no havia guanyat encara», ha conclòs l’italià.

Per la seva banda, el líder de la cursa amb 7 segons respecte Alberto Contador, Nairo Quintana (Movistar), s’ha mostrat sorprenentment tranquil davant l’etapa final de la cursa, en el sempre perillós circuit de Montjuïc. «Esperem que amb l’equip puguem controlar l’etapa. Ens atacaran segur però crec que hi haurà altres interessats en què s’arribi junts a l’esprint. Estic convençut que acabarà guanyant un home ràpid.

És difícil situar-se en el circuit però un cop ets el davant et deixes portar i confio no tenir problemes», ha explicat el colombià un dia abans de concloure una nova «Volta» a Catalunya amb final obert.

Font: http://www.voltacatalunya.cat/

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here