Divendres va començar el 20è Festival de Música Clàssica i Tradicional, que organitzen els Amics de la Música de Santa Magdalena amb l’objectiu d’apropar la música a la ciutadania. La programació musical s’allargarà fins el dia 1 de juliol

Des del 1997 s’han celebrat 120 concerts que han reunit unes 20.000 persones. Per al president del festival, Joan Ribas, la resposta del públic ha estat sempre “encoratjadora, tant per l’assistència als concerts com pels missatges de satisfacció, de crítica constructiva, de demanda de continuació i de l’aportació de noves idees per seguir millorant la qualitat del festival”.

Enguany s’han programat set concerts fins al juliol, amb una oferta de nivell i diversitat de gèneres, formacions musicals i formats: al festival sonaran peces de Mozart, Granados, Bruch, Schumann, actuaran tenors, trios, quartets i fins i tot s’hi podrà trobar una proposta que combina la cobla amb la poesia a càrrec de la Cobla Jovenívola de Sabadell. 

Entre els artistes que actuaran en aquesta edició s’hi troben tres espluguencs: la soprano Marta Garcia Cadena, la violinista Tània Ortiz i el flautista Carles Vallès.

El festival va arrencar divendres, sempre a les 21 hores a l’Església de Santa Magdalena, amb el Cor Jove de l’Orfeó Català i l’Orquestra de Cambra Jove de l’Orfeó Català amb Josep Buforn al piano i orgue i Esteve Nabona a la direcció. Van interpretar diverses obres entre les quals va destacar el molt conegut Rèquiem de Gabriel Fauré.

Aquesta és la programació:   

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here