El cap de l’Executiu insta el Parlament a “demostrar la mateixa voluntat de sumar” per tirar endavant uns pressupostos que destinen 870 milions d’euros a polítiques socials. Avisa que “és un moment clau per saber si volem donar respostes concretes o ens tremolaran les cames davant dels apriorismes i prejudicis ideològics o partidistes”. Puigdemont ha encapçalat la presentació del programa #Invulnerables a Viladecans, amb una trobada amb empresaris i directius per sumar esforços i fomentar la col·laboració dels sectors públic i privat en la lluita contra la pobresa

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha avisat avui des de Viladecans que “l’endemà d’una derrota o ensulsiada, en aquest país sempre s’alça una generació de constructors disposada a apedaçar allò que els destructors han esparracat”. El cap de l’Executiu ha apel·lat a la “responsabilitat de tothom” i ha instat el Parlament a “demostrar la mateixa voluntat de sumar” en la lluita contra la pobresa i les desigualtats socials, tirant endavant uns pressupostos que destinen 870 milions d’euros a polítiques socials. “No escatimem cap recurs” en aquest camp, ha dit el president, perquè hi ha “destructors que són generadors de pobresa amb la seva acció, amb els seus actes i amb la seva irresponsabilitat social”, però també, “per omissió de socors, per irresponsabilitat i per insensibilitat”.

El cap de l’Executiu ha advertit que “estem en un moment clau per saber si pensem en els més vulnerables o en els més intransigents; si volem donar respostes concretes que beneficiïn persones concretes o si ens tremolaran les cames davant dels apriorismes i dels prejudicis ideològics o partidistes”. Carles Puigdemont ha apel·lat a actuar amb responsabilitat, perquè “qui se la juga no és principalment el Govern, sinó el país, i sobretot les persones que més pateixen, els col·lectius més vulnerables”. “Aquests diners tenen noms i cognoms, tenen destinataris, que ho estan esperant, perquè la pobresa no pot esperar”, ha afirmat. En qualsevol cas, ha dit el president, “l’esperança hi és”, perquè “aquest país sap resoldre molt bé, a través sobretot de la societat civil, allò que la política de vegades complica o embolica una mica més del compte”.

Els pressupostos presentats pel Govern, ha recordat, recullen “les bondats i les voluntats” del ple monogràfic contra la pobresa, en què “la política va donar la seva millor cara”, ja que “es va deixar de banda la gesticulació política, es va pensar en arribar a acords i s’hi va arribar fent esforços tots els grups”. Són uns comptes, ha continuat, que s’emmarquen en el “compromís de posar tots els recursos que siguem capaços d’aconseguir a disposició de les persones perquè tinguin accés a una vida digne amb oportunitats i amb garanties d’èxit personal i social”.

El cap de l’Executiu ha alertat de les “dades preocupants de cronificació de la pobresa” a Catalunya, que es contraposa als signes positius que mostren els indicadors econòmics del país. “Ens encaminem cap a un escenari en què no ens agradaria viure, el d’una societat econòmicament sostenible, i fins i tot molt dinàmica, i socialment insostenible” i aquest, ha dit el president, “és el pitjor dels escenaris”, perquè “vol dir que hem fracassat estrepitosament en allò que fins ara havíem aconseguit reconciliar, que és, a major progrés econòmic, major progrés social”.

#Invulnerables

Davant d’un auditori format per un centenar d’empresaris i directius, el president Puigdemont ha encapçalat a Viladecans la presentació del programa #Invulnerables, un projecte que, ha subratllat, “sindica un conjunt d’esforços transversals per combatre un problema indigne de la humanitat”, com és la pobresa. Es tracta d’un programa pilot dirigit als infants i a les famílies que viuen en un context de vulnerabilitat per donar resposta a les seves necessitats bàsiques no cobertes. El programa ofereix acompanyament, orientació i suport integral a les famílies i promou la igualtat d’oportunitats. S’està desplegant a Manresa, Figueres, Manlleu, Lloret de Mar, el Vendrell, Tortosa, Salt i el barri de la Mariola de Lleida a partir dels resultats dels indicadors territorials de risc de pobresa i exclusió social, com ara renda, desocupació, protecció social i demografia.

La d’avui és la segona trobada empresarial que se celebra per sensibilitzar aquest sector i fomentar la seva col·laboració en un programa que pretén lluitar contra la pobresa amb mesures de caràcter transversal i coordinades entre tots els agents implicats, buscant l’equilibri entre les estratègies de caràcter pal·liatiu i les estructurals.

A més del president de la Generalitat, han participat a la presentació l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz; la presidenta de la Fundació Rosa Oriol, Rosa Tous; el president de Mesoestetic, Joan Carles Font; la coordinadora del projecte #Invulnerables, Sor Lucía Caram; el vicepresident primer del FC Barcelona, Jordi Cardoner; el director general de la Fundació Bancària “la Caixa”, Jaume Giró, i el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Miquel Àngel Escobar.

 

Font: http://premsa.gencat.cat/

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here